Srebreni jubilej don Petra Dukića

Autor/ica
Objavljeno: 9 kolovoz, 2018
dicmo_nagrada

Načelnik Općine Dicmo Ivan Maretić danas je upriličio prijem za don Petra Dukića, župnika Župe Dicmo Gornje-Krušvar, u prigodi njegovog srebrenog jubileja – 25 godina svećenstva.

Tom prigodom dicmanjski načelnik zahvalio je don Petru na velikom trudu, pastoralnim i ostalim aktivnostima koje vrlo spješno provodi u Krušvaru te mu u ime Općine Dicmo darovao umjetničku sliku.

Zahvaljujući na čestitkama, don Petar Dukić je istakno kako je lijepo biti svećenik u kraju gdje postoji podrška i pomoć župaljana u svim aktivnostima, kao i pomoć same Općine Dcmo.

Don Petar Dukić rođen je 1968. godine u Košutama, gdje je završio osnovnu školu, a Bogosloviju u Splitu. Mladu misu rekao je 18. srpnja 1993. godine u rodnim Košutama. Prvu službu imao je na Biteliću, zatim u Makarskoj u župi sv. Marka, a nakon toga 12 godina bio je župnik u Podstrani. U župu Dicmo Gornje-Krušvar došao je u kolovozu 2014. godine. Tijekom službi na Biteliću i Podstrani don Petar je za svoj rad i pomoć koju je pružao u župskim zajednicama dobio općinske nagrade Hrvaca i Podstrane.

Svečana Sveta misa za ovaj jubilej služit će se u crkvi Presvetog Srca Isusova u Košutama, u ponedjeljak od 18 sati, kojoj će predsjedati slavljenik, a propovjedati don Ante Rako.

Print Friendly
Facebook
Na vrh