Sutra novo ‘Sinjanje’, nagrada skulptura Anđelka Titlića

Autor/ica
Objavljeno: 14 lipanj, 2019

Sutra, 15. lipnja u programu Hit radija od 13 sati i 15 minuta na raspredu je još jedno ‘Sinjanje’. Slušatelji će ponovno pogađati tri stare riječi, a najspretniji i najsretniji od njih bit će nagrađen.

Podsjećamo, prošla emisija iznjedrila je tri pobjednika, Dijanu Anđelinović, koja je znala rič dotarica, Boška Župića koji je  znao za škafetin i Tonći Župić koji je znao rič polpeta. Ovoga puta u pripetavanju je sreća bila naklonjena Tonću Župiću koji je tako osvojio čavakuću u kamenu, rad akademskog kipara Anđelka Titlića iz Potravlja.

U sutrašnjem ‘Sinjanju’ slušatelji će se ponovno ‘boriti’ za vrijednu nagradu, rad akademskog kipara Anđelka Titlića iz Potravlja. Ovoga puta sretni slušatelj dobit će umjetnikovu skulpturu Ivana Pavla II, rad u glini.

Ovaj umjetnik akademiju je završio u Splitu pod mentorstvom Kuzme Kovačića i Kažimira Hraste. U svom ateljeu u potkrovlju obiteljske kuće ima mnogo radova, a sudjelovao je i u nekoliko zajedničkih izložbi. Između ostalog, autor je kipa fra Ante Cvitanovića, župnika Potravlja od 1928. – 1944. godine, koji je podignut kod potravske crkve. Njegov diplomski rad – tovar u naravnoj veličini izložen je na rivi u Drveniku.

Print Friendly
Facebook
Na vrh