Za nagradu javnosti Muzeju Sinjske alke glasujte klikom na banner

Sve je spremno za glazbeno-scenski spektakl ‘Mirakul‘

Autor/ica
Objavljeno: 13 kolovoz, 2017

mirakul

Dugoočekivana sinjska premijera mjuzikla ‘Mirakul’ upriličit će se večeras na Gradskom stadionu s početkom u 20 sati i 30 minuta.

Tim povodom u programu Hit radija danas su gostovali Ervin Baučić koji igra Daltabana – turskog pašu, Adalbert Turner Juci u mjuziklu je Telabaša – sultanov glasnik, Dario Došlić fra Gaudio – Talijan izdajica i Stjepo Gleđ Markos – zapovjednik sinjske vojske.

‘Ovo je uistinu jedan pravi spektakl, sinjski i hrvatski. To je prikaz povijesti o velikoj pobjedi branitelja Sinja nad osmanlijskom vojskom, uz Gospin zagovor 1715. godine. Nama je izuzetna čast biti s ostalim kolegama glumcima i glazbenicima koji će večaras biti u spektaklu Mirakul‘, istaknuli su gosti u programu Hit radija, pritom odajući priznanje Draženu Žanku koji je napravio jedno veliko remek djelo jer malo tko je u Hrvatskoj na ovakav, glazbeni, način učinio za svoj rodni kraj, zato mu i iz drugih hrvatskih krajeva odaju veliko priznanje i zahvalu.

Glazbu za mjuzikl napisao je Dražen Žanko, libreto, priču, dramaturšku obradu i stihove nekih pjesama potpisuje Ivan Ivica Krajač, scenografiju Zlatko Klauzlarić-Atač, autor sinopsisa i povijesnog aspekta je fra Mirko Marić.

Pokrovitelji ovog spektakla su Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja Split, Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, Splitsko-dalmatinska županija, Grad Zagreb, Grad Sinj, VAD i TZ grada Sinja.

Ulaznice za glazbeno-scenski spektakl ‘Mirakul‘ mogu se kupiti pred sam početak na Gradskom stadionu.

 

Facebook