Svećenici koji odlaze na nove službe oprostili se od župljana

Autor/ica
Objavljeno: 15 srpanj, 2019

Izvor: Facebook Gospa Sinjska

U nedjelju, 14. srpnja 2019., u crkvi Gospe Sinjske euharistijskim slavljem u 11,30 sati predsjedao je fra Joško Kodžoman, Bogu zahvaljujući za nekoliko važnih događaja u Župi Gospe Sinjske.

Franjevački samostan i crkva Gospe Sinjske u Sinju pišu povijest dugu već preko 300 godina. Brojni ugledni franjevci do sada su tu živjeli i djelovali te ostavili veliki utjecaj na razvoj vjerskog i kulturnog života. Od 17. srpnja 2019. god. samostan će okrenuti novu stranicu i to odlaskom petorice i dolaskom sedmorice nove franjevačke braće.

Stoga su se oni koji odlaze na nove službe u nedjelju, 14. srpnja, sv. misom u 11.30 sati oprostili od župljana: fra Petar Klapež, dosadašnji gvardijan i župni vikar, fra Filip Budić, dosadašnji ekonom samostana i župni vikar koji je posluživao Lučane, fra Lukica Vojković, doasadšnji župni vikar koji je posluživao Glavice, fra Ivica Udovičić, dosadašnji ravnatelj Franjevačkog sjemeništa i profesor na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju te fra Josip Repeša, dosadašnji promicatelj duhovnih zvanja i duhovni asistent FRAME.

U ovoj svetoj misi proslavljena su i dva svećenička jubileja: Dijamantna misa (60 godina svećeništva) fra Gabrijela Jurišića i Zlatna misa (50 godina svećeništva) fra Stjepana Matića. Na slavlju su sudjelovali i hodočasnici iz Chichaga, a sve je pjesmom pratio zbor mladih.

Na kraju mise dosadašnji gvardijan fra Petar izrazio je zahvalnost na vjernom i radosnom služenju dosadašnjim župnim vikarima i čestitao slavljenicima. Gvardijan je zahvalio i ravnatelju Sjemeništa te pomicatelju duhovnih zvanja, svim suradnicima, kao i svim župljanima, zazvao nad sve da ih i dalje prati zagovor Gospe Sinjske te od svih zamolio oproštenje ako je koga čime uvrijedio.

Print Friendly
Facebook
Na vrh