Sveti Nikola darivao najmlađe Sinjane

Autor/ica
Objavljeno: 7 prosinac, 2018

Na prepunom šetalištu Alojzija Stepinca najmlađi Sinjani u pratnji svojih roditelja, uz prigodnu glazbu s razglasa, dozvala su dobrog i dragog svetog Nikolu, koji je svojim dolaskom razveselio okupljene mališane.

Najprije pozdravi i fotografiranje, a potom ono za mališane najvažnije – darovi. Nakon što je pozdravio dječicu i roditelje te im svima uputio nekoliko toplih riječi, sveti Nikola je dječicu koja su bila dobra cijele godine nagradio prigodnim poklonima.

Kada su se počele otvarati velike kartonske kutije s poklonima, nastala je prava navala oko svetog Nikole, djeca su nestrpljivo požurila kako ne bi ostala bez poklona, a nekima se to i dogodilo. Ipak, za utjehu su dobili fotografiranje sa svetim Nikolom pa su na kraju svi bili zadovoljni.

‘S djecom radim kroz cijelu godinu, ovo mi na kraju dođe kao jedan trenutak posebne uživancije, ali i časti što ima mogu podijeliti poklone. Obećali su kako će biti još bolji nego do sada, i neka ih bude još više nego večeras’, kazao nam je sveti Nikola nakon što je podijelio poklon-paketiće pune slatkiša koje su pripremili Grad Sinj i TZ grada Sinja.

Ovaj lijepi događaj bio je i u znaku otvaranja Dječjeg tjedna ‘Dani radosti, igre i mira 2018.’, kojeg organizira udruga Cjelovit život. Nakon svečanog otvaranja program se preselio u dvoranu Gospe Sinjske, gdje je upriličen glazbeno scenski nastup Dječjeg zbora iz Brnaza i plesne skupine OŠ Dinka Šimunovića, PŠ Potravlje.

Print Friendly
Facebook
Na vrh