Tanja Samardžić najuspješnija atletičarka Hrvatskog cestovnog kupa 2018.

Autor/ica
Objavljeno: 3 prosinac, 2018

Godina koja polako ide svome kraju za odličnu otočku atletičarku Tanju Samardžić bila je iznimno uspješna.

U ovoj godini ostvarila je izvrstan uspjeh osvojivši četvrtu godinu zaredom natjecanje Hrvatskog cestovnog kupa za 2018. godinu za žene. Tijekom ove godine otočka atletičarka koja nastupa za AK ‘Moslavina’ u pokretu Kutina imala je odlične rezultate sudjelujući na polumaratonskim utrkama. U svim trkama skupila je ukupno 7910,9 bodova, dok je drugoplasirana reprezentativka Marija Vrajić za njom zaostala 544 boda prikupivši 7366,0 bodova.

Tanja je svoj veliki talent pokazala već u osnovnoj školi gdje je redovito pobjeđivala u školskim natjecanjima. Profesionalno bavljenje trčanjem započelo je 2011. godine i bila je dugogodišnja članica AK Sinj. Put do ovakvih uspjeha nije nimalo lagan, potrebni su veliki trud i odricanja. Tanja gotovo svakodnevno trenira na 10-15 km.

‘Iza mene je zaista uspješna godina gdje je trebalo puno rada i odricanja, boduje se osam najboljih utrka i dolazi se do konačnog rezultata. Veliki je uspjeh biti ispred takve atletske veličine kao što je Marija Vrajić. Uspjeh je još veći kada se zna da se u ovoj godini ukupno natjecala 241 atletičarka. Zahvaljujem prijateljima i obitelji na podršci. Nadam se kako ću u idućoj godini ponoviti ove rezultate i postati član Hrvatske reprezentacije, što od srca želim. Međutim, treba istrčati polumaraton oko 1 sat i 15 minuta, a ja sam sada na 6-7 minuta od tog rezultata’, kazala je Tanja Samardžić, kojoj od srca čestitamo na velikom uspjehu i želimo još uspješniju 2019. godinu.

Print Friendly
Facebook
Na vrh