Trilj: Održana radionica za poljoprivrednike

Autor/ica
Objavljeno: 22 veljača, 2017
rera_trilj

U okviru mjere M06 ‘Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja’ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. raspisan je natječaj iz podmjere 6.3 ‘Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava’, koji je otvoren do 27. ožujka ove godine. Tim povodom Javna ustanova Rera, u suradnji s djelatnicima Poljoprivredno-savjetodavne službe i Lokalnim akcijskim grupama iz Splitsko-dalmatinske županije provodi radionice na kojima prezentira natječaj i način prijave na ovu podmjeru ruralnog razvoja.

Radionica za područje cetinskog kraja održana je danas u triljskoj gradskoj vijećnici, gdje se okupilo dvadesetak zainteresiranih poljoprivrednika. O najbitnijim elementima natječaja okupljenim poljoprivrednicima govorili su u ime RERA-e ravnatelj Jozo Sarač i stručni djelatnik Ante Guć te voditelj LAG-a Cetinska krajina Tomislav Klarić Kukuz.

Jozo Sarač istaknuo je kako im je cilj animirati što veći broj potencijalnih korisnika za korištenje bespovratnih sredstava i pokretanje investicija u poljoprivredi, čime bi se između ostalog doprinijelo i smanjenju nezaposlenosti. O tome tko se sve može prijaviti na ovaj natječaj, Sarač je kazao:

‘Mogu se javiti poljoprivrednici, odnosno poljoprivredna gospodarstva koja imaju ekonomsku veličinu od 2 tisuće do 7 tisuća i 999 eura, te dobiti 100% bespovratna sredstva u iznosu od 113 tisuća i 400 kuna po korisniku za razvoj poljoprivrednih gospodarstva. Što se tiče prihvatljivih aktivnosti, one se između ostalog odnose na kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnju, građenje i opremanje prostora, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva, opreme i ostalog’, kazao je Sarač.

Na kraju radionice razvila se konstruktivna rasprava u kojoj su se poljoprivrednici uglavnom raspitivali o stručnim pitanjima vezanim uz pripremu natječajne dokumentacije te posebnim kriterijima koji su vezani uz natječaj.

Print Friendly
Facebook
Na vrh