Trilj: Prikazan film Petra Malbaše ‘Vukovar – simbol hrvatskog otpora’

Autor/ica
Objavljeno: 14 studeni, 2017
film_malbasa_trilj02

U dvorani gradskog kina Trilj sinoć je prikazan dokumentarni film ‘Vukovar – simbol hrvatskog otpora’ autora Petra Malbaše.

Na samom početku promocije filma okupljenim braniteljima, čelnicima Grada Trilja na čelu s gradonačelnikom Ivanom Šipićem, učenicima OŠ Trilj i ostalim građanima obratio se autor filma Petar Malbaša.

‘Film je sastavljen od 14 dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu. Ima i nekih dijelova iz moje osobne arhive, a neke sam pronašao i u Kninu nakon Oluje. Vjerujem da sam uspio sastaviti poučan dokumentarni film. Ovo je potresna priča o strahotama Domovinskog rata i zato mi je posebno drago što je ovdje večeras dosta mladih, učenika triljske osnovne škole koji će moći vidjeti što se događalo u Domovinskom ratu, posebno u Vukovaru’, kazao je Malbaša.

Petar Malbaša zahvalio se čelništvu Grada Trilja na pozivu da u okviru programa ‘Moje svijetlo za Vukovar i Škabrnju’ kojeg organiziraju udruge žena ‘Triljanke’ i ‘Katarina Zrinski’ te Grad Trilj predstavi svoj dokumentarni film.

Među okupljenima u triljskoj dvorani između ostalih bili su gradonačelnik Ivan Šipić, dogradonačelnik Ivan Bugarin i predsjednica Gradskog vijeća Ivana Živaljić, koji su zahvalili Petru Malbaši koji na ovakav način promovira istinu o Domovinskom ratu.

‘Zahvaljujem Petru Malbaši što se odazvao našem pozivu da večeras prikaže ovaj film. Grad Trilj će kao i do sada raznim i sadržajnim programima obilježavati značajne datume Hrvatske povijesti, posebno iz Domovinskog rata, a na poseban način u mjesecu studenom, kada zajedno s našim udrugama žena ‘Triljanke’ i ‘Katarina Zrinski’ organiziramo program ‘Moje svjetlo za Vukovar i Škabrnju’. Isto tako predstavnici našega Grada bit će 18. studenoga i u Vukovaru i Škabrnji i na taj način odat ćemo počast i poštovanje žrtvama u Domovinskom ratu’, kazao je triljski gradonačelnik i saborski zastupnik Ivan Šipić.

film_malbasa_trilj01
Facebook
Na vrh