Trilj: Prikupljeno 270.840 kuna za pomoć obitelji Kelava

Autor/ica
Objavljeno: 23 srpanj, 2019

U triljskoj Gradskoj vijećnici danas je održana konferencija za novinare na kojoj je gradonačelnik Ivan Šipić izvijestio javnost o rezultatima humanitarnog koncerta Marka Perkovića Thompsona koji je održan prošle subote na stadionu ‘Luke’ u Trilju. Uz gradonačelnika Šipića, konferenciji su nazočili pročelnik Marko Župa i direktorica triljske Turističke zajednice Andrijana Ivković.

Podsjećamo, Grad Trilj koncert je organizirao u okviru Triljskog ljeta. Prema riječima gradonačelnika Šipića, provodeći socijalnu politiku Grada, vidjeli su da postoji potreba pomoći sugrađanima i tako su odlučili da cjelokupan prihod od prodaje ulaznica ide za pomoć obitelj preminulog hrvatskog branitelja Damira Kelave, koja živi u jako teškim uvjetima. Riječ je o obitelji sa šestoro djece, a prikupljenim novcem osigurat će im se novi dom. Osim Grada Trilja, svog dijela prihoda odrekao se i Marko Perković Thompson.

Na koncertu na stadionu ‘Luke’ okupilo se oko 7 tisuća ljudi. Gradonačelnik Šipić izrazio je zadovoljstvo odazivom publike te zahvalio svima koji su kupili ulaznicu i na taj način pomogli obitelji Kelava.

‘Možemo reći da smo zadovoljni s prvim dijelom ove akcije jer smo polučili odličan rezultat. Još jednom se pokazalo da su ljudi osjetljivi na one koji su u potrebi. Prodalo se 4.514 ulaznica, čime je prikupljeno 270.840 kuna. S tim prihodom Grad Trilj će startati u rješavanje ovog za nas prevažnog socijalnog problema koji ćemo riješiti – novi dom obitelji Kelava’, kazao je Šipić.

Gradonačelnik Šipić kazao je kako humanitarna akcija za pomoć obitelji Kelava ide dalje. Pokrenuta je procedura otvaranja žiro računa na koji će se prikupljati donacije, a svoje uplate već su najavili brojni sponzori, branitelji i drugi građani. Šipić vjeruje kako će na taj način prikupiti sva potrebna sredstva za rješavanje stambenog pitanja obitelji Kelava.

‘Imamo nekoliko opcija – kupnja stana ili kuće na području Trilja. Tražimo da bude imovinsko-pravno čisto, tako da obitelj Kelava nema nikakvih problema. Ako ne bude skroz čisto, da bude u visokom stupnju imovinsko-pravno riješeno. Naravno da bi najviše voljeli da to bude već gotov objekt, jer bi tako i Gradu bilo lakše privesti akciju kraju, no ako ne bude tako onda će se ići na izgradnju obiteljske kuće’, zaključio je Šipić.

Print Friendly
Facebook
Na vrh