Trilj: Uhićeni Talijan i 11 migranata

Autor/ica
Objavljeno: 27 studeni, 2018

Policijski službenici Postaje granične policije Trilj jučer, 26. studenoga u ranim jutarnjim satima na području Trilja uhitili su 11 stranih državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu te jednog talijanskog državljanina.

Informaciju nam je potvrdila Željka Radošević, iz Ureda za informiranje PU SD.

‘Jučer rano ujutro, oko 2,20 sati u mjestu Vedrine kod Trilja, Policijski službenici granične policije Trilj zapazili su kombi vozilo talijanskih nacionalnih oznaka, marke VW. Vozilom je upravljao muškarac koji je odmah, vjerojatno uočivši policijske službenike, vozilom ubrzao kretanje. Nakon toga smo na području Trilja uočili nekoliko osoba koje su počele bježati iz vozila, a vozač se pokušao udaljiti vozilom. Policijski službenici su zaustavili vozilo i utvrdili da se radi o 32-ogodišnjem državljaninu Italije, koji je odmah uhićen i priveden u službene prostorije. Paralelno s tim, policijski službenici su na području Trilja pronašli i u službene prostorije priveli 11 stranih državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu u Trilju. U tijeku je kriminalističko istraživanje’, kazala je Radošević.

Iz PU SD ističu kako nema mjesta za stvaranje nepotrebne panike.

‘Postaja granične policije postupa u svim situacijama i upravo zahvaljujući njihovom angažmanu i profesionalnosti uočena je i ova grupa. Samo vrijeme, rano jutro, i mjesto pokazuju da su policijski službenici spremni i da svoje zadaće obavljaju profesionalno i sukladno Zakonu, tako da nema mjesta za paniku unatoč ovim migrantskim kretanjima’, istaknula je Radošević.

Print Friendly
Facebook
Na vrh