Triljska Turistička zajednica provodi projekt ‘Upoznaj svoju zemlju’

Autor/ica
Objavljeno: 11 siječanj, 2019

U sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’, u organizaciji Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, a povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Turistička zajednica grada Trilja i Muzej triljskog kraja organiziraju besplatan turistički obilazak Trilja i okolice.

U ovoj edukativnoj akciji, koja će se održati u nedjelju 13. siječnja, sudjelovati će preko 55 gradova diljem Lijepe naše, a početak turističkog obilaska u svim gradovima bit će u isto vrijeme, točno u 12 sati.

‘U obilazak triljskih ljepota krećemo iz Muzeja triljskog kraja odakle ćemo se, nakon razgledavanja postava, uputiti prema rimskom legijskom logoru Tliuriju te crkvi Sv.Petra na Gardunu. Nakon obilaska Garduna,, sudionici će posjetiti Vrpolje i ostavštinu tradicijske arhitekture, a ujedno i zaštićeno kulturno dobro ”Lokvu”, te lokalitet sa srednjovjekovnim stećcima koji se nalaze na istom području i sastavni su dio poučno-tematske staze ”Put bunara”. Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane da nam se pridruže u besplatnom razgledavanju kulturne baštine, te da uz stručno vodstvo otkriju jedan dio triljskog kraja – područja koje obiluje mnogim prirodnim bogatstvima, arheološkim lokalitetima i zaštićenim kulturnim dobrima,’ rekla je direktorica Turističke zajednice grada Trilja Andriana Ivković.

Za sudjelovanje u akciji zainteresirani se mogu prijaviti na kontakt mobitel: 098 9231 109 ili 098 189 4500.

Print Friendly
Facebook
Na vrh