Marino Trans

‘Tripalovi dani u Sinju’ otvaraju raspravu o europskim vrijednostima

Autor/ica
Objavljeno: 4 lipnja, 2019

Znanstveno – stručna i kulturna manifestacija ‘Tripalovi dani u Sinju’ održat će se u petak 7. lipnja s početkom u 9 sati i 30 minuta u Alkarskim dvorima. Osnovna tema za raspravu bit će ‘Hrvatska u prvih šest godina članstva u EU: europske vrijednosti u Hrvatskoj ― novi članci’.

Izvršna direktorica Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo, Vanja Mladineo, najavljujući ovu manifestaciju rekla je kako će se na simpoziju otvoriti rasprava o europskim vrijednostima, načinima na koje su bile percipirane prije ulaska u Europsku uniju i što se dogodilo od ulaska, kakva su bila očekivanja, jesu li se ostvarila i kakvi se zaključci mogu izvući posljednjih 6 godina od članstva Hrvatske te koju ulogu u ostanku u Europskoj uniji igraju europske vrijednosti.

U panel raspravi ‘ Poduzetništvo, solidarnost i lokalni razvoj’ koju će moderirati Branko Roglić veliki broj govornika razmišljat će i razgovarati o načinu kako se poduzetništvo u Hrvatskoj promijenilo od ulaska u Europsku uniju i na koji način su europske vrijednosti utjecale i utječu na poduzetništvo u Hrvatskoj kao i na razvoj lokalnih zajednica.

U drugoj raspravi ‘Mladi i europske vrijednosti’ koju će  moderirati  Dario Čepo, sagledat će se  očekivanja mladih od ulaska u Europsku uniju te da li su se ta očekivanja ispunila, koja su eventualno razočarenja, nedostaci, ali i koristi koje mladi vide od članstva u EU .
Vanja Mladineo kaže kako su poslali pozivnice i svim školama da se uključe u raspravu jer smatraju kako je vrlo važno dati mladima prostor i čuti njihova očekivanja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh