Marino Trans

U Muzeju Sinjske alke održana 15. Noć muzeja

Autor/ica
Objavljeno: 1 veljače, 2020
noc muzeja

U Muzeju Sinjske alke sinoć je održana 15. Noć muzeja. Riječ je o manifestaciji koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo i u koju se i ove godine uključilo preko 200 muzeja, galerija, knjižnica, arhiva, obrazovnih ustanova i udruga iz Hrvatske.

noc muzeja

U Muzeju Sinjske alke sve je bilo u znaku Svečane Sinjske alke u Vukovaru, koja je održana u svibnju 2017. godine. Tako su brojni posjetitelji pogledali izložbu fotografija sa Svečane alke koje su snimili autori Dario Njavro, Josip Krivačić, Miroslav Šlafhauzer i Petar Malbaša.

noc muzeja

Održano je i predavanje filmskog kritičara Daniela Rafaelića na temu medijskog praćenja Svečane Sinjske alke u Vukovaru, a potom je prikazan film Darka Puharića ‘Svečana Sinjska alka u Vukovaru 6. svibnja 2017. – retrospektiva’ te snimke Svečane Sinjske alke u Vukovaru.

noc muzeja

Osim toga, održan je i Alkarski kviz s pitanjima iz alkarske tematike, a troje najuspješnijih nagrađeno je knjigama koje je izdalo Viteško alkarsko društvo Sinj.

‘Bilo je dosta djece koja su iskazala zanimanje zato što je kviz izrađen na aplikaciji koju smo ostvarili u sklopu projekta Sinj u sridu. To je aplikacija koja se zove Koliko punata. Uz nju smo večeras predstavili još dvije aplikacije – aplikacija U sridu kojom možete gađati alku i aplikacija, strateška igra Bitka 1715. Te aplikacije su dostupne na Google Play tako da ih zainteresirani mogu preuzeti i koristiti’, kazao je ravnatelj Muzeja Sinjske alke Boris Filipović Grčić koji je izrazio zadovoljstvo posjetom građana ovogodišnjoj Noći muzeja.

noc muzeja

U programu Noći muzeja održana je i radionica ‘Potraga za alkarskim blagom’ na kojoj su sudionici imali zadatak pronaći mjesto gdje se u muzeju nalaze zadani citati, fotografije i predmeti, a troje najuspješnijih osvojilo je vrijedne nagrade. Projekcija snimke Svečane Sinjske alke u Vukovaru počela je u 21 sat.

U ‘Noći muzeja 2020.’ Muzej Sinjske alke posjetilo je ukupno 1726 posjetitelja.

noc muzeja
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh