U Muzeju triljskog kraja održana radionica ‘Tajna triljske grotulje’

Autor/ica
Objavljeno: 7 siječanj, 2019

U Muzeju triljskog kraja je u subotu 5. siječnja uspješno održana edukativna i kreativna radionica „Tajna triljske grotulje“ u sklopu akcije Grada Splita „Juuu-huuu praznici su! Otkrij nešto novo u svijetu oko sebe.“ Ovo je deveta godina kako Grad Split organizira spomenutu akciju koja djeci i mladima nudi niz zabavnih i edukativnih sadržaja tijekom zimskih praznika, a Muzej triljskog kraja se uključio u akciju s ciljem educiranja o kulturnoj baštini triljskog kraja te promoviranja nematerijalne baštine, starih vještina, tradicije i običaja.


Sudionici radionice su izrađivali narukvice i naušnice s motivom triljske grotulje te, kako sam naziv akcije govori, otkrili nešto novo u svijetu oko sebe. Nakon kratkog uvodnog predavanja o kulturnoj baštini te valorizaciji iste je održan praktični dio radionice, a rezultati su doista dojmljivi. Iz Muzeja triljskog kraja navode: „Ovakve radionice su važne zbog razvoja svijesti o kulturnoj baštini kod djece, one pomažu u formiranju njihova kulturnog identiteta te ih obrazuju na kreativan i maštovit način. Dodatna prednost ovakvih sadržaja je što djeci pruža mogućnost razvoja i usavršavanja fine motorike.“
Ponukani interesom sudionika i pozitivnim reakcijama, Muzej triljskog kraja i OŠ Trilj (čije djelatnice uvijek rado sudjeluju u idejnom oblikovanju, organizaciji i provođenju ovakvih akcija) će održati još nekoliko radionica na istu temu.

Print Friendly
Facebook
Na vrh