U nastavku tjedna očekuju nas paklene vrućine

Autor/ica
Objavljeno: 11 lipanj, 2019

Nakon svibnja, koji vremenski ni u kojem smislu nije priličio proljetnom vremenu i najavi ljetnog razdoblja, početak lipnja donio je pravo ljetno lice.

Prvi dani ovog mjeseca obilježile su vrućine koje su u zagorskom dijelu Dalmacije, pa tako i u Cetinskom kraju, bile iznad 30 stupnjeva.

‘U nastavku tjedna pratit će nas pravo ljetno vrijeme. Bit će vruće, u drugom dijelu tjedna u mnogim predjelima i vrlo vruće. Nije isključena mogućnost da do kraja tjedna u nekim dijelovima Dalmacije zabilježimo najviše temperature zraka u lipnju u povijesti meteoroloških mjerenja’, kazao je Rade Popadić iz udruge Cro meteo.

I u dane vikenda očekuje se pretežno sunčano i suho vrijeme, tek povremeno uz malu do umjerenu naoblaku. Noću će biti tiho ili slab burin. Danju će u subotu puhati slab maestral, a u nedjelju će biti umjerenog vjetra zapadnih smjerova. Bit će vruće i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 38 stupnjeva Celzijevih’, istaknuo je u prognozi vremena za ovaj tjedan Rade Popadić.

Print Friendly
Facebook
Na vrh