U okviru Alkafesta Dubrovčani izveli ‘Karaoke show’

Autor/ica
Objavljeno: 15 srpanj, 2019

U okviru 3. Međunarodnog kazališnog Alkafesta, koji se u organizaciji Sinjskog pučkog kazališta održava u okviru ‘Dana Alke i Velike Gospe 2019.’, u sinjskom Gradskom kinu sinoć je nastupila Kazališna družina Kolarin iz Dubrovnika s predstavom ‘Karaoke show’.

Dubrovačka Kazališna družina prvi je put na Alkafestu, no sinoćni nastup nije bio njihovo prvo gostovanje u Sinju.

‘Bili smo gosti nekoliko puta Sinjskog pučkog kazališta i s njima zaista gajimo puno godina izvrsne odnose. Oni i nama često dođu u goste, a drago nam je da smo ove godine sudionici ovog međunarodnog festivala, što imamo priliku družiti se s amaterima iz drugih država i drugih krajeva Hrvatske. To nam je uvijek jedno divno iskustvo, uvijek se tu rađaju neka nova poznanstva, kako privatna, tako i poslovna’, kazala nam je glumica Kazališne družine Kolarin Darija Mikulandra Žanetić.

‘Karaoke show’ je priča o gorko-smiješnim zabunama samoće, žudnji za ljubavlju i opsesiji da se bude netko drugi ili otputuje u neke bolje svjetove. Priča je to o dvije sestre, koje su neostvarene, željne ljubavi koju nisu dobile, koje su prepuštene same sebi, te njihovom podstanaru, zaštitaru koji je također nesretan u ljubavi.

‘Ljubav je ta kojoj teže svi zajedno, a ne uspijevaju je naći zbog nekih svojih malih falingi koje imaju. Predstava je napisana 2004. godine kao radio drama i vjerujem da je autor pogodio u srž problema nekih svakodnevnih pitanja i problema koji se događaju unutar jedne obitelji, unutar četiri zida, koja se ne iznose van’, kazala nam je Mikulandra Žanetić.

Autor predstave je Davor Špišić, a režiju i scenografiju potpisuje Paolo Tišljarić. U predstavi igraju Jelica Čučević, Darija Mikulandra Žanetić i Leo Mrkić.

Večeras u 21 sat u Gradskom kinu, u okviru 3. Međunarodnog kazališnog Alkafesta nastupit će Gradsko kazalište mladih Vitez iz Bosne i Hercegovine, s predstavom ‘Čistačice’ Bruna Grebenara, koja je nastala prema motivima predstave ‘Azilanti’ Miroljuba Nedovića.

Print Friendly
Facebook
Na vrh