fruhwald
otvorena vrata

U Sinju uspješno završio 5. Festival znanosti

Autor/ica
Objavljeno: 19 rujna, 2014
festival_zatvaranje01

Izvor: Organizacijski odbor Festivala znanosti Sinj 2014. / Foto: Krešimir Tiganj

Sinoć je u Alkarskim dvorima, predavanjem Slobodana Danka Bosanca s Instituta Ruđer Bošković na temu ‘Osvajanja svemira’,  uspješno završen Festival znanosti Sinj.

Uz  moderiranje Mate Jagnjića koji je od 2010. godine do danas bio glavna okosnica ovog projekta, publika u dvorani koju su činili pretežno mladi ljudi, uživala je u temi i aktivno je sudjelovala u diskusiji.

Na kraju, članica Organizacijskog odbora Festivala i jedna od najprominentnijih hrvatskih znanstvenica u svijetu prof dr. Vlasta Bonačić Koutecky zatvorila je Festival  ukazujući da je po mišljenju svih prominentnih predavača ove godine festival bio izvrstan i čestitala je dr. Danici Ramljak, predsjednici Organizacijskog odbora i cijelom organizacijskom odboru na odličnom uspjehu.

Organizacijski odbor posebno zahvaljuje Predsjedniku Josipoviću što je, uz visoko pokroviteljstvo koje je našem Festivalu dao već drugi put, koristeći svoje iskustvo sveučilišnog profesora koji je godinama kreirao zakone o znanosti i obrazovanju, održao izvrsno i zanimljivo predavanje.

Zahvalni smo svim izvrsnim predavačima koji su građanima Sinja, studentima i đacima prenijeli trendove svjetske znanosti u svojim područjima. Pohvala ide svim srednjim i osnovnim školama te dječjim vrtičima počevši od Franjevačke klasične gimnazije do dječjeg vrtića Bili cvitak. Svi su izvrsno surađivali i ove godine pokazali veliki interes za ovaj projekt.

Interes naših najmlađih i njihov užitak pobudili su studenti Fizike express (projekt studentske sekcije Hrvatskog društva fizičara) te studenti Fakulteta Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru s radionicama Čarolija kemije i posebno smo im zahvalni.

Ovim putem iskazujemo posebnu zahvalu Gradskom vijeću Grada Sinja i gradonačelniku Ivici Glavanu na podršci koja je bila izrazito važna za održavanje ovogodišnjeg  uspješnog Festivala te Gradu Splitu, Splitsko dalmatinskoj zupaniji, Alkarskom društvu, našim  glazbenicima Natanu Zlodri i Klapi Sinj, te tvrtci Dalmesso. Iznad svega zahvaljujemo građanima Sinja koji su svojim izvrsnim odazivom i ogromnim interesom i pokazalo da im je ovaj Festival jako važan i posebno zanimljiv projekt. Duboko smo zahvalni zbog toga i obećajemo i nove zanimljive projekte.

Naši medijski pokrovitelji Ferata i Hit radio zaslužuju svaku pohvalu na izvrsnom praćenju Festivala, a zahvalni smo i ostalim medijima u Hrvatskoj i svim sugrađanima koji su nas pratili na društvenim mrežama.

Još jedno svima veliko hvala i svima onima koje nismo spomenuli, a koji su pomogli u organizaciji ovogodišnjeg izuzetno uspješnog Festivala.

Za Organizacijski odbor:
Predsjednica dr.sc. Danica Ramljak

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh