U Splitu organizirani besplatni stručni edukacijski programi u sklopu projekta ‘Sinj u sridu’

Autor/ica
Objavljeno: 13 lipanj, 2018
sinjska_alka01

U sklopu projekta ‘Sinj u sridu’ Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira u Splitu, u partnerstvu s Javnom ustanovom RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, organizirala je besplatne stručne edukacijske programe.

Naime, projekt ‘Sinj u sridu’ integrirani je projekt obnove i uređenja jedinstvene kulturne baštine Sinja s ciljem njene veće turističke valorizacije. Besplatni stručni edukacijski programi namijenji su djelatnicima turističkih zajednica i ustanova u kulturi, udrugama koje skrbe o kulturnoj baštini, predstavnicima lokalne samouprave, predstavnicima privatnog sektora u turizmu kao što su ugostitelji, vlasnici smještajnih kapaciteta, seoskih imanja i slično. Na programima se očekuje sudjelovanje oko 50 sudionika, koji će po završetku programa steći nova znanja i kompetencije te će im biti dodijeljen Certifikat o sudjelovanju.

Program se sastoji od nekoliko tematskih cjelina. ‘Light’ program za ostale sudionike, koji će trajati od 18. do 19. lipnja, namijenjen je unaprjeđenju komunikacijskih vještina u prezentaciji kulturne baštine. U okviru ovoga programa planirane su dvije dvodnevne radionice na teme ‘Kratki pregled kulturne baštine Cetinskog kraja’, ‘Komunikacijske i prezentacijske vještine u predstavljanju kulturne baštine – priče pričanje, kreativna interpretacija i sl.’ Te ‘Primjeri dobre prakse’.

Program ‘Povijest i značaj kulturne baštine na području Sinja i Cetinske krajine, uključujući povezane legende i zanimljive priče/anegdote’ održavat će se od 20. do 21. lipnja. Također će biti održane dvije dvodnevne radionice, a teme su: ‘Povijest Cetinskog kraja, kulturna baština materijalna i nematerijalna-pregled i značaj’, ‘Prezentacija povezanih priča i anegdota, kreativna rasprava temeljena na primjerima kreativnih industrija temeljenih na kulturnoj baštini’.

Program ‘Upotreba modernih tehnologija i prezentacijskih oblika u prezentaciji destinacije, s posebnim naglaskom na kulturnu baštinu’ održavat će se od 26. do 29. lipnja, a planirane su 4 poludnevne edukacije na teme ‘Priprema, izrada i promocija web stranice’, ‘Google borbeni komplet’, ‘Online marketing’ i ‘Profili na društvenim mrežama’.

Programi će se provoditi na adresi Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Domovinskog rata 65 u Splitu. Obzirom da je broj mjesta ograničen, potrebno je što prije izvršiti prijavu.

Iz TZ Grada Sinja pozivaju zainteresirane da sudjelovanje u programima potvrde prijavom na link: http://www.aspira.hr/besplatne-edukativne-radionice. Za sva pitanja zainteresirani mogu nazvati broj 383 677 ili na mailu marija.radonic@aspira.hr, zivana.sunara@aspira.hr.

Print Friendly
Facebook
Na vrh