Marino Trans

U Trilju obilježen Međunarodni dan muzeja

Autor/ica
Objavljeno: 19 svibnja, 2014
muzej_triljskog_kraja2

Izvor: Muzej triljskog kraja

Muzej triljskog kraja dugi niz godina sudjeluje u akcijama Hrvatskog muzejskog društva i Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju, koje se provode u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja. U suradnji s OŠ Trilj i područnim školama održane su edukativne radionice naziva ‘Vez i ures antike’.

Sudionici su izrađivali antičku odjeću i razne vrste nakita. Radionice je vodila prof. dr. Zrinka Šimić – Kanaet s Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Sudjelovalo je sveukupno 97 učenika viših razreda OŠ Trilj i PŠ Košute, te učenici nižih razreda PŠ Vrpolje koji su nas posjetili u sklopu školskog projekta upoznavanja zavičaja.

Radovi će biti izloženi od 20. Svibnja do 10. lipnja, te pozivamo sve zainteresirane da nas posjete i pogledaju izložbu. Fotogaleriju možete pogledati na Facebook stranici MTK https://www.facebook.com/MuzejTriljskogKraj.

U četvrtak 15. 05. u organizaciji Muzeja triljskog kraja i udruge žena ‘Triljanke’ Trilj, također u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, prof. Šimić – Kanaet održala je predavanje ‘Odijevanje u antici’ namijenjeno široj javnosti.

Muzej triljskog kraja zahvaljuje svim sudionicima edukativnih radionica, njihovim nastavnicima i profesorima, te ravnatelju OŠ Trilj Davoru Hrgoviću koji je uvelike izišao u susret prilikom organizacije događanja. Zahvaljuju i prof. Šimić – Kanaet koja je i ove godine pomogla u organizaciji i provođenju radionica.

Fotogalerija

 

Facebook
Na vrh