Učenici OŠ Trilj posjetili Sinj i Hit radio

Autor/ica
Objavljeno: 12 veljača, 2019

U sklopu posjeta Sinju, učenici 4.a razreda OŠ Trilj, sa svojom razrednicom Anom Ćaletom, učiteljicom Teom Muše i knjižničarkom Marijom Čelan Mijić posjetili su danas Hit radio.

Učenici su s velikim uzbuđenjem dočekali, kako kažu, trenutak da mogu vidjeti kako je to na radiju. Mali gosti s triljskog područja imali su priliku vidjeti kako se stvara program na radiju, te kako se puštaju pjesme u radijski eter.

Za ovu prigodu triljski četvrtaši su pripremili priče o triljskoj grotulji koje su pročitali u radijskom programu, kao i pjesme u desetercu koje govore o baštini i tradiciji triljskog kraja, posebno vezano za blagdan sv. Mihovila.

Na odlasku su poručili kako će svojim kolagama u školi prepričati kako im je bilo lijepo u Sinju u kojem su, osim Hit radija, posjetili Crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske i Zbirku Franjevačkog samostana te Vrličku ulicu gdje se nalazi setla Gaja Laberija. koja je pronađna na Gardunu. Istaknuli su kako su prošle godine posjetili i Muzej Sinjske alke.

Mali Triljani su, po izlasku iz prostorija Hit radija, odmah potrčali prema svojim roditeljima koji su ih dovezli do Sinja, kako bi im prepričali svoj prve radijske minute.

Print Friendly
Facebook
Na vrh