Učenici SSŠ ‘Bana Josipa Jelačića’ iz Sinja pravi kulinarski majstori

Autor/ica
Objavljeno: 14 travanj, 2019

Učenici Srednje strukovne škole ‘Bana Josipa Jelačića’ iz Sinja ostvarili su sjajaj uspjeh na najvećem kulinarskom natjecanju u Hrvatskoj, koje se održavalo od 9. do. 13 travnja u Svpetrvs hotelima u Supetru na Braču, u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.

Na ovoj kulinarskoj fešti  natjecali su se  polaznici srednjih i viših ugostiteljskih škola te profesionalni kuhari pojedinačno (juniori i seniori) ili u timovima. Veliki uspjeh ostvarili su učenici 4.N razreda SSŠ ‘Bana Josipa Jelačića’ iz Sinja, smjer turističko-hotelijerski komercijalist . Kulinarski majstori  učenici Luka Vrgoč i Tonka Pupić Vurilj predvođeni mentorom Zdravkom Hrgovićem, prof. osvojili su drugo mjesto za pripravljeni specijalitet pod nazivom ‘Alkarski užitak’. Još jedan Sinjanin, Ivan Romac, prof. uspješno je vodio splitske srednjoškolce na ovom natjecanju koji su također za kulinarske sposobnosti nagrađeni drugim mjestom.

Osim toga, tijekom četiri dana festivala na kojem se okupilo  preko 250 kuhara iz 21 zemlje bilo je prezentacija nacionalnih gastronomija država sudionika kao i mnoštvo drugih popratnih gastro i eno događanja.

Kao i na mnogim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, još jednom je Dicmanjanac Jure Vojković, vrhunski hrvatski koktel majstor, oduševio s prezentacijom svog više puta nagrađivanog koktela ‘Alkar’.

Print Friendly
Facebook
Na vrh