Udruga Srma uključila se u projekt ‘Hrvatska volontira!’

Autor/ica
Objavljeno: 18 svibanj, 2018
udruga_srma1

Izvor: Udruga Srma

U okviru nacionalne kampanje ‘Hrvatska volontira!’ Udruga Srma će u Sinju provesti dvije aktivnosti.

Povodom međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj u utorak, 22. svibnja u Sinju će se održati edukativna šetnja za upoznavanje lokalne bioraznolikosti.

Građane će u šetnju do prigradske šume Pavića nebesa i izvora potočića Gorućica povesti poznati sinjski prirodoslovac učitelj u mirovini Slaven Kardoš, autor dviju knjiga o zaštićenim krajobrazima na području Cetinske krajine – Rumin i Sutina, koji će najviše pažnje posvetiti autohtonim vrstama, te raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta spomenute mikro lokacije.

Mjesto polaska je kod sinjskog groblja u 17 sati u utorak, 22. svibnja na raskrsnici prema zapadnom ulazu. Sudionicima se preporučuje da se obuku sportski, slojevito, i da ponesu sa sobom dovoljno tekućine.

Povodom Europskog dana parkova u četvrtak, 24. svibnja u sinjskom gradskom parku Đardin organizirat će se radionica crtanja na otvorenom za djece osnovnoškolske dobi i građane kreativnih ideja. Tema će biti ‘Kako zamišljam naš mali park Đardin?’.

Riječ je o parku u centru grada koji se malo koristi iako je pun prelijepih stabala, s velikim spomenikom, 3 klupice, bez označenih staza i šetnica. Prije toga će se djecu i odrasle upoznati sa samim parkom pa će oni dati svoje viđenje onoga što bi tu moglo biti.

U parku Đardin uoči najvećeg sinjskog blagdana Velike Gospe, zaštitnice grada, spava veliki broj hodočasnika, pa bi se i njima uljepšao i olakšao boravak u Sinju.

Radionica na otvorenom će pokušati dati odgovor na pitanje koji sadržaji bi bili primjereni i dobrodošli u Đardin – mali park dobrodošlice na ulazu u Sinj – što trebaju djeca, građani, posjetitelji, hodočasnici? Ideje će se predložiti lokalnoj vlasti u Sinju kao poticaj za uređenje parka Đardin!

U slučaju lošeg vremena aktivnost će se odgoditi za drugi datum koji ćemo naknadno javiti.

udruga_srma2
Print Friendly
Facebook
Na vrh