Uređuju se Pavića nebesa

Autor/ica
Objavljeno: 8 listopad, 2018

Tekst i foto: Slaven Kardoš

Pavića nebesa, brdo koje se uzdiže zapadno od grada Sinja, jedna je od mnogih izletničkih meka ljubitelja prirode. Svojom osebujnom šumom, kojom dominira crni bor, izvorima, gljivama i raznolikošću ostalog biljnog i životinskog svijeta, pravi je izletnički raj nadomak grada.

Da bi bio još pristupačniji pobrinula se Turistička zajednica grada Sinja, koja je svojim projektom uređenja šetnica na ovom području realizirala prvu fazu projekta. Postavljene su klupe uz šumski put od Tiganja do raskrižja prema Radošiću i Karagušama. Kako je ovo podrućje bogato ptičjim vrstama, postavljena je i promatračnica za ptice. U drugoj fazi programa bit će postavljeni putokazi i edukativna tabla na kojoj će biti prezentirane najčešće biljne i životinjske vrste ove životne zajednice.

Krenite laganom šetnjom od Tiganja ovom stazom do raskrižja i odlučite hoćete li ka Radošiću ili Karagušama. U svakom slučaju, čekaju vas sat odmora i relaksacije. Čakaju vas tišina i miris prirode . Ne oklijevajte. Krenite, odmorite se, poslušajte, pomirišite, pogledajte okolo i vidjet će te da niste sami. Ima puno života oko vas, samo ga treba znati vidjeti. Uživajte!

Print Friendly
Facebook
Na vrh