‘Uskrsni doručak’ u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 18 travanj, 2017
uskrsni06

Izvor: TZ Grada Sinja

U organizaciji Turističke zajednice grada Sinja te uz potporu Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, jučer, 17. travnja, na uskrsni pondjeljak, po prvi put u Sinju je održana manifestacija Uskrsni doručak.

Događanje je upriličeno u svrhu prezentacije tradicijskih uskrsnih jela i običaja. Cilj nam je u ovo vrijeme predsezone omogućiti svim gostima uvid u našu bogatu tradiciju pripreme uskrsnih jela i običaja koji je prate, te im tako približiti destinaciju koju posjećuju.

Nakon pozdravnog govora direktorice Turističke zajednice grada Sinja Monike Vrgoč, blagdanski stol je blagoslovio fra Perica Maslać, župnik Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske, a samo događanje svečano je otvorio Igor Vidalina, povjerenik Vlade Republike Hrvatske za grad Sinj.

Svi posjetitelji mogli su uživati u bogato pripremljenom blagdanskom stolu sastavljenom od tradicionalnih jela koja se pripremaju za uskrsni doručak, poput kuhanih jaja, šunke, dalmatinskog pršuta, kruha ispod peke, sirnica, i ostalih prigodnih slastica. U zabavnom dijelu programa nastupile su Sinjske mažoretkinje s novopripremljenom koreografijom, zatim Dječji zbor Slavuji, Mješoviti zbor grada Sinja i Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja. Najmlađi sudionici su krenuli u potragu za skrivenim pisanicama, te su za pronađene pisanice dobili prigodne poklone TZG Sinja.

Iz TZ Grada Sinja zahvaljuju gospođama koje su dekorirale blagdanski stol: Branki Marinović, Anđelki Vučković, Anđeli i Ankici Župić i brojnim sponzorima, a posebno Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske, Dječjem i Mješovitom zboru grada Sinja, djelatnicima KUS-a, Udruzi za očuvanje baštine cetinskog kraja i Sinjskim mažoretkinjama.

Print Friendly
Facebook
Na vrh