mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

Uspješno održan koncert ansambla Sudar Percussion

Autor/ica
Objavljeno: 11 srpnja, 2017
Foto: Nikola Belančić

Izvor: TZ Sinj Foto: Nikola Belančić

U petak, 7. srpnja, u sklopu Glazbenih večeri TZGS, u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja te uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, uspješno je održan veličanstveni koncert samoborskih udaraljkaša, ansambla Sudar Percussion.

U jedinstvenim i prekrasnim Alkarskim dvorima, 7. srpnja svjedočili smo pravom virtualno glazbenom spektaklu uz virtuozni nastup samoborskih udaraljkaša Szdar Percussion.

Članovi ansambla su eminentni mladi glazbeni umjetnici koji su krenuli na turneju s albumom ‘Oxygene’, adaptacijom poznatog pionira elektronske glazbe Jean Michael Jarrea. Sve njegove skladbe aranžirao je član ansambla Nikolas Sinković, a pored njih izvedeno je i nekoliko autorskih skladbi.

Članovi ansambla su: Goran Gorše (umjetnički voditelj – vibrafon), Filip Merčep (marimba), Nikolas Sinković (elektronika i udaraljke), Robert Batelić (klavir), Andriano Bernobić (bubanj), Aleksandar Vešić (bas gitara) i gost večeri Darko Sedak Benčić (truba) .

Sudar Percussion, od 2010. održao je zavidan broj koncerata i turneja u Hrvatskoj i inozemstvu: Dubrovačke ljetne igre, Velika koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog (2012. i 2014.) Splitsko ljeto, Ohridsko ljeto, Podgorica, izložba EXPO u Milanu 2015., BUMfest u Sloveniji, DamFest u Prištini, Zagrebačko kulturno ljeto na jezeru Bundek i dr.

Sudar Percussion ostvario je glazbenu suradnju s brojnim poznatim umjetnicima i ansamblima svjetskog glasa: Zagrebački solisti, Stefan Milenković, tamburaški orkestar HRT-a, Simply Brass kvintet, I:N.K. Experiment duo, Matej Meštrović te Darko Sedak Benčić (truba), koji gostuje kao solist u projektu ‘Oxygene’. Od većih projekata valja izdvojiti: Projekt filmske glazbe, M. Meštrović: Eat Suite, A. Vivaldi: 4 godišnja doba, C. Orff: Carmina Burana, Rock In, te aktualni projekt ‘Oxygene’, J.M.Jarrea.

Sudar Percussion je dobitnik prestižne američke nagrade Independent Music Awards 2015. s albumom Eat Suite. U rujnu 2016., na Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača, Sudar Percussion promovirao je novi video spot za pjesmu Oxygene IV francuskog skladatelja Jean Michel Jarrea, u režiji Sandre Mihaljević i time napravio još jedan iskorak u svom stvaralaštvu, te ujedno najavio novi album. Snimka Oxygene IV dobila je nevjerojatno pozitivne kritike, ne samo od publike, već i od samog Jean Michel Jarrea i njegovog diskografa Francis Dreyfus Music, BMG France s kojima sada ostvaruju međunarodnu suradnju.

Brojna domaća i strana publika mogla je uživati u jednom uistinu jedinstvenom multimedijalnom glazbenom spektaklu.

Turistička zajednica grada Sinja i dalje će ustrajati na organizaciji ovakvih događanja kako bi Sinj i Cetinsku krajinu još više pozicionirala kao središte bogate kulturno zabavne scene.

Iz TZ grada Sinja zahvaljuju se svima koji su im pomogli u realizaciji koncerta, kao i publici koja je nazočila koncertu!

ferata@ferata.hr
0997370409