Marino Trans

Utakmica sezone: Alkar protiv Škrljeva lovi opstanak

Autor/ica
Objavljeno: 3 ožujka, 2017
Milačić Alkar

Težak ispit ove je subote pred košarkašima Alkara, prije svega ispit karaktera. Pobjeda protiv Škrljeva je imperativ i baš ova utakmica odredit će nastavak sezone, unatoč tome što se do kraja ima igrati još sedam kola…

Velika serija od šest poraza Alkara je dovela u poziciju da mu je utakmica protiv Škrljeva biti ili ne biti. I to doslovno. Vremena za popravni više nema, svaka pobjeda je od iznimnog značenja, pogotovo na domaćem parketu i to protiv izravnog konkurenta.

S nevjericom će se navijači Alkara sjetiti prve utakmice koja se igrala jesenas kada je sinjska momčad u ludoj završnici nadoknadila veliki zaostatak i potom imala polaganje za pobjedu s kojom bi već tada vjerojatno “zakaparila” svoj prvoligaški status. Nije ušlo, domaćin je tada u produžetku slavio prvu pobjedu i sada u komotnoj situaciji dolazi u Sinj.

Dvije pobjede više od Kvarnera i jedna od Hermesa, od kojeg Alkar ima bolji međusobni skor, definitivno su dobra platforma za troboj koji će se među spomenutima voditi za jedno “slobodno” mjesto iznad crte. Teško je očekivati da Škrljevo, Zabok i Gorica neće iskontrolirati svoju poziciju do kraja, ali vrijeme će pokazati. Ipak, preduvjet bilo kakvom optimizmu je pobjeda protiv družine iz riječkog predgrađa.

“Kad se pogleda proljetna forma ispada da je Škrljevo favorit, ali nama je itekako jasno da je ovo utakmica sezone u kojoj mi tražimo pobjedu pod svaku cijenu i jasno nam je da nas čeka velika borba. Unatoč nekim zdravstvenim problemima svi igrači bit će na raspolaganju i to je jako važno. Imamo tu psihološku blokadu, istina, ali istinski vjerujem u svoje igrače i znam da neće razočarati.”. kazao je trener Milačić.

Za Alkar će ovo biti utakmica istine, ali bit će ovo i trenutak istine za zaraćene strane koje će barem na jedan dan morati “zaboraviti” da oni drugi postoje, stati jedni uz druge i zdušno puhnuti u isto jedro. Ova utakmica ima viši cilj, to se treba prepoznati i to treba podržati. Kažu da za ljubav i svađu uvijek ima vremena pa neka tako bude i ovaj put, neka ničiji ego ne bude veći od alkarskog srca i neka slike iz sinjske dvorane ponovno budu na ponos gradu i klubu.

Ove subote atmosfera mora biti ZA, a nikako PROTIV. Ova subota otkrit će mnoge stvari, dosta toga je na kocki i ova utakmica je istinska bitka za opstanak. Alkar treba podršku svih, u Alkar su utkane godine truda i stotine sudbina i Alkar ne zaslužuje da trune u Drugoj ligi. Zato, svi pravac dvorana i svi kao jedan za svog Alkara. Jer, istinska snaga Alkara upravo ste vi.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh