Vatrogasci cetinskog kraja punih ruku posla

Autor/ica
Objavljeno: 9 siječanj, 2017

pozar_bazana

Jučer su cetinski vatrogasci imali nekoliko intervencija.

U 15,25 sati sinjski vatrogasci su dobili dojavu o požaru koji je izbio na predjelu Gola brda u ulici Put sv. Luke. Požar se s niskog raslinja i trave proširio na skladište autodijelova. Požar je gasilo 7 vatrogasaca s tri vozila i njihovom brzom intervencijom spriječeno je širenje požara na okolne objekte i stambene kuće. Pričinjena je znatna materijalna šteta.

Oko 18 sati izbio je požar na Bazani u Sinju, iza stambenih zgrada prema kanalu Gorućica. Gorjela je trava i niskog raslinje, a požar je ugašen oko 19 sati. Vatrogasci su intervenirali i u Istarskoj ulici u Sinju gdje je zapaljeno smeće i gdje je zahvaćen dio prozora na stambenoj zgradi.

Također, vatrogasci su intervenirali i u Maljkovu gdje je gorjelo nisko raslinje i trava.

‘Nažalost, ponavlja se 12. mjesec prethodne godine kada smo imali 62 intervencije, najviše na otvorenom prostoru zbog neodgovornog spaljivanja biljnog otpada i ostavljanja požarišta bez kontrole. Požar se proširi ugrožavajući i ljudske živote i materijalna dobra te, kao što se jučer pokazalo na intervenciji u Otoku, većom materijalnom štetom. Samo ove godine, do jutros, imali smo 27 intervencija’, kazao je Stipe Ančić, zapovjednik DVD-a Sinj.

Triljski vatrogasci jučer su intervenirali u Košutama i Vedrinama gdje je gorjela trava i nisko raslinje.

Facebook