Marino Trans

Večera slavodobitnika Frane Ivkovića u Alkarskim dvorima

Autor/ica
Objavljeno: 22 kolovoza, 2019
vecera ivkovic

Sinoć je u Alkarskim dvorima upriličeno prigodno druženje i večera koju su organizirali slavodobitnik 304. Sinjske alke Frano Ivković i njegova obitelj.

Među brojnim uzvanicima na večeri slavodobitnika, uz Franinu obitelj i njegovog alkarskog momka Marija Blajića bili su alkari, alkarski momci, članovi Uprave VAD-a na čelu s predsjednikom Stipom Jukićem i vojvodom Boškom Ramljakom, Časni alkarski sud, NO VAD-a, predstavnici crkvene vlasti među kojima i sinjski gvardijan fra Ante Čovo, dekan Cetinskog dekanata i triljski župnik don Stipe Ljubas, župski vikar u Brnazama fra Antonio Mravak, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, županijski pročelnik Tomislav Đonlić, zapovjednik vojarne 126. brigade u Sinju bojnik Dražen Mazalin, slavodobitnikovi prijatelji i susjedi.

Na početku svečanosti Frani Ivkoviću čestitku za pobjedu na Alki i zahvalu na organiziranoj večeri uputio je vojvoda Boško Ramljak, a molitvu okupljenima uputio je fra Ante Čovo.

vecera ivkovic

Slavodobitnik Frano Ivković kazao nam je kako je običaj da nakon dana Alke i svetkovine Velike Gospe slavodobitnik upriliči ovakvo okupljanje.

‘Zahvaljujem svima koji su se odazvali na slavlje moje obitelji i mene. Hvala još jednom svima koji su svih ovih dana, od Alke, uputili mi čestitke za osvajanje 304. Sinjske alke’, kazao nam je slavodobitnik dok je zajedno sa suprugom Lucijom u naručju držao sina Pavu.

Maleni Pave većinu je večeri proveo trčkarajući dvorištem Alkarskim dvora.

‘Iz malena se trn oštri. Nek se igra ovdje među alkarima. Još je on mali i tko zna kojim će se on sportom i aktivnostima baviti. Najvažnije je da mu Bog da zdravlja’, kazuje nam Frane Ivković za svog nasljednika.

Dobrom raspoloženju doprinio je i Franin susjed, alkarski momak Bože Jagnjić koji se sa svojim prijateljima pobrinuo za glazbeni ugođaj.

vecera ivkovic
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh