Veliki ragbi dan: Sinj u finalu Kupa dočekuje Nadu

Autor/ica
Objavljeno: 13 prosinac, 2014

Ragbi klub Sinj

Grad podno Kamička će ove subote biti domaćin ragbijaškog finala Kupa u kojem će snage odmjeriti, sada već veliki rivali, Sinj i Nada. Splićani su neosporni favoriti, godinama ne znaju za poraz, imaju ogromnu tradiciju, usađen pobjednički mentalitet temeljen na dugogodišnjoj dominaciji i što je najvažnije velik izbor kvalitetnih igrača.

Ipak, Sinjani se ne mire s činjenicom da budu tek statisti i dekorativni ukras samom finalu, nego snuju iznenađenje. Ove sezone igraju odlično, domaći kadar je godinama odgajan, a možda je baš ova subota prilika za nešto više. Bila bi to uistinu prvorazredna senzacija, no reći će domaćini, događala su se i veća čuda u svijetu sporta.

Uoči samog dvoboja trener Sinja Christian Žagar jasno je naglasio kako je jedina opcija borba, prsa o prsa, muški i hrabro:

– Jedino što mogu i hoću obećati jest velika borba i htijenje. Srce, ponos i prkos već imaju, a bude li tako i sutra, onda ću ja biti izuzetno sretan i zadovoljan, bez obzira na konačan rezultat.

Sinj je u polufinalnom ogledu, poslije nevjerojatno dramatičnih i preokretima obilježenih 80-ak minuta, slavio protiv Zagreba rezultatom 23:21, dok je s druge strane Nada lakoćom preskočila zagrebačku Lokomotivu i to s rezervnom postavom.

Finale Kupa zakazano je za 14 sati na SC Ivica Poljak – Sokol i Andrija Alčić.

Print Friendly
Facebook
Na vrh