Veliko priznanje za Aeroklub Sinj u Zagrebu

Autor/ica
Objavljeno: 12 lipanj, 2019

Izvor: Aeroklub Sinj

Na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, u organizaciji Hrvatske kontrole zračne plovidbe, održan je Forum na koji je pozvan Aeroklub Sinj kao operator najvećeg športsko-rekreativnog središta za zrakoplovstvo u Hrvatskoj.

Osim državnih institucija, Aeroklub Sinj jedini je iz civilnog sektora pozvan da sa stručne strane održi predavanje, koje su ovom prilikom održali Ivan Tomasović kao upravnik Aerodroma i Ante Grubišić Čabo, tajnik Aerokluba.

Na samom Forumu nazočilo je 80-ak sudionika, predstavnika zrakoplovnih klubova i škola iz cijele Hrvatske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, MUP-a, Agencije za civilno zrakoplovstvo, te predstavnici Fakulteta prometnih znanosti.

Predstavnici Aerokluba Sinj osvrnuli su se na športsko-rekreativno letenje, opseg aktivnosti Aerodroma Sinj kao i glavne specifičnosti na temu predviđanja vrsta operacija, obujma operacija, rukovođenja više vrsta aktivnosti, kao i rezervacija i aktivacija zona za letenje i skakanje.

Po završetku Foruma predstavnici AK Sinj poručili su kako su ovakve radionice od iznimnog značaja za sigurnost provedbe svih vrsta zrakoplovnih aktivnosti.

“Aeroklub Sinj je u posljednje tri godine u kontinuitetnoj transformaciji i stalno radi na unaprjeđenju sigurnosti svih korisnika Aerodroma Sinj. Iznimno smo ponosni što su upravo Aeroklub Sinj i Aerodrom Sinj prepoznati kao regionalni lider u organizaciji školskih, športskih i rekreativnih zrakoplovnih aktivnosti, te se nadamo što većem broju ovakvih skupova u kojima ćemo sudjelovati sa zadovoljstvom.”, rekao je Zvonko Kovačević, predsjednik Aerokluba Sinj.

Print Friendly
Facebook
Na vrh