Vijećnici NL Petra Maretića o razlozima napuštanja sjednice

Autor/ica
Objavljeno: 9 kolovoz, 2018
glavna nl pm

Vijećnici Nezavisne liste Petra Maretića uputili su priopćenje za javnost u kojem pojašanjavaju razloge napuštanja sjednice dicmanjskog Općinskog vijeća prilikom izglasavanja rebalansa Proračuna za 2018. godinu.

Navode kako su predložili amandman da se učenicima od 1. do 4. razreda isplati 300 kn za pomoć u nabavci radnih materijala za narednu školsku godinu, učenicima od 5. do 8. razreda 450 kn, a srednjoškolcima 600 kn, budući da se cijene nabavke radnih bilježnica povećavaju za veće razrede. Predložili su da se novac za tu namjenu osigura smanjenjem troškova reprezentacije i savjetničkih usluga za koje je, kažu, planirano visokih 400 tisuća kuna. Nakon što je vladajuća većina odbila njihov amandman, demonstrativno su napustili sjednicu.

‘Još jednom se pokazalo da se vladajući ne žele odreći raznih nepotrebnih troškova i povlastica i da su za djecu osigurali minimalan iznos. Da novca ima dokaz je, osim u ovim stavkama, ugovor Općine Dicmo o prodaji zemljišta gdje će do 25.08.2018. sjesti polovica novca, što je više od pola milijuna kuna na račun Općine’, ističu vijećnici NL Petra Maretića.

Print Friendly
Facebook
Na vrh