Vijećnička pitanja Bulja i Bobete na Županijskoj skupštini

Autor/ica
Objavljeno: 12 lipanj, 2018
bulj_bobeta

Županijski vijećnici Mosta nezavisnih lista Denis Bobeta i Miro Bulj na današnjoj 12. sjednici Županijske skupštine postavili su po dva vijećnička pitanja.

Denis Bobeta je kazao kako je Županijskoj upravio za ceste, na zahtjev građana, preko mjesnih odbora i posredstvom Grada Sinja, u više navrata poslana zamolba za postavljanje tabli s prezimenima stanovnika uz županijske i lokalne ceste koje su pod djelokrugom Županijske uprave za ceste. Pitao je ravnatelja ŽUC-a Petra Škorića zašto to do sada nije napravljeno.

Ravnatelj Škorić je kazao kako će osobno provjeriti jesu li zahtjevi stizali preko Grada Sinja i o kojim se točno zahtjevima radi.

Bobeta mu je pitanja dostavio i u pisanom obliku, kao i dva službeno protokolirana zahtjeva Grada Sinja.

U okviru svog drugog pitanja, Bobeta je podsjetio kako je Županija do sada nagrađivala učenike osnovnih i srednjih škola za osvojeno jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz općih predmeta. Obzirom da se bliži dodjela ovogodišnjih priznanja i nagrada uspješnim učenicima, a da je prošle godine župa Blaženko Boban kazao kako će ove godine biti nagrađeni i učenici srednjih strukovnih škola, pitao je župana hoće li tako i postupiti te zašto u dodjelu nagrada ne uvrsti i učenike srednjih tehničkih škola. Županu je predao i amandman kojim se iznos za nagrade učenika uvećavaju za 80 tisuća kuna, kojim se osiguravaju novčana sredstva za nagrade učenicima tehničkih škola za uspjeh na državnim natjecanjima.

Župan se složio s Bobetinom konstatacijom kako bi bilo dobro da nagrade dobiju i učenici srednjih tehničkih škola te je prihvatio amandman Denisa Bobete.

Miro Bulj je podsjetio kako je Upravni odbor Doma zdravlja na 53. sjednici donio odluku o obavljanju vanjske revizije, koja nikada nije napravljena, a da župan smjenjuje članove Upravnog odbora zbog neizbora ravnatelja.

Župan Boban je Bulju rekao da pita bilo koga od smijenjenih članova Upravnog odbora Doma zdravlja je li ikada utjecao na bilo koju njihovu odluku, ali da nije mogao dopustiti daljnju PAT poziciju u Domu zdravlja.

Drugo Buljevo pitanje odnosilo se na besplatne udžbenike. Kazao je kako je u proračunu Županije osigurao 11 milijuna kuna za kupnju udžbenika, no da ta sredstva nisu dovoljna za kupnju obveznih udžbenika i radnih bilježnica.

Župan mu je odgovorio da će Županija financirati obvezne udžbenike, a lokalnim zajednicama prepustiti financiranje ostalih popratnih materijala i radnih bilježnica.

Print Friendly
Facebook
Na vrh