Vijećnička pitanja Vučkovića, Križanca, Gulića i Radovića

Autor/ica
Objavljeno: 12 lipanj, 2018
vuckovic_krizanac_gulic_radovic00

Na 14. sjednici Gradskoga vijeća, u okviru aktualnog sata, postavljeno je 25 vijećničkih pitanja.

Vijećnik SDP-a Nikola Vučković pitao je gradonačelnicu Kristinu Križanac što je poduzela po pitanju osiguravanja prostora za udruge mladih, koje su u siječnju ove godine zbog požara ostale bez prostora u kojem su održavale svoje aktivnosti.

Na pitanje je odgovorio zamjenik gradonačelnice Denis Glavan.

‘Imali smo više sastanaka s grupom mladih koji traže novi prostor. Oni su dolazili s nekoliko ideja. Jedna od njih je bila da zauzmu jednu zgradu u bivšoj vojarni, no u njoj se planira raditi Veteranski centar, a druga je zgrada s koje treba ukloniti veće količine azbesta, no tu je problem financijske naravi, jer je cijena uklanjanja jednog kilograma azbesta preko 50 tisuća kuna. Jednostavno, nismo im pomogli, ali tražimo rješenje’, odgovorio je Glavan.

Vijećnik HDZ-a Marko Križanac podsjetio je da je na 4. Izvanrednoj tematskoj sjednici na temu Interpetacijskog edukacijskog centra Sinjska alka s parkiralištem bivšu voditeljicu projekta ‘Sinj u sridu’ Ankicu Panzu pitao kako je u preraspodjeli sredstava unutar Projekta na poziciji 6.2. Izgradnja parkirališta došlo do povećanja sa 812.500 kuna na 4.431,821,50 kuna ili čak 445.43 posto. Njen odgovor je bio da je to najvjerojatnije tiskarska greška. Zamolio je gradonačelnicu Križanac da mu pisanom obliku odgovori radi li se o tiskarskoj grešci, a ako ne, kako je moguće da se na tako jednostavnoj stavci u troškovniku, kao što je parkiralište, pogriješi za čak skoro pet puta naviše i tko je za to odgovoran.

Vijećnik NL dr. Jadrijevića Ante Gulić svoje pitanje je uputio v.d. pročelnice Jeleni Kekez Poljak, koja je provodila javnu nabavu za radove rekonstrukcije ulica u sklopu Urbanističke cjeline Sinj, koja obuhvaća ulicu Andrije Kačića Miošića. Gulića je zanimalo zašto se ne izvode radovi u ulici Andrije Kačića Miošića te je li odabrani izvođač bio upoznat s tim detaljem prije podnošenja ponude.

Odgovorila je gradonačelnica Kristini Križanac, koja je kazala kako će se ići u uređenje ulice Andrije Kačića Miošića. Paralelno s izgradnjom kanalizacije ići će uređenje ulica u užem dijelu grada iz komponente ‘Sinj u sridu’. Najvila je skori sastanak s komunalnim poduzećem ‘Vodovod i odvodnja’, nakon kojeg će biti poznat početak radova u ulici Andrije Kačića Miošića. Na pitanje je li izvođač bio upoznat s ovim problemom odgovorit će pisanim putem, obzirom da nije sudjelovala u odabiru izvođača, pa nije ni upoznata s tim.

Vijećnik Gulić nije zadovoljan odgovorom, jer smatra da je odabrani izvođač trebao biti upoznat sa svime.

Vijećnik HDZ-a Tihomir Radović podsjetio je kako je prošlo 11 mjeseci od njegovog pitanja o Prvom lateralnom kanalu u Sinjskom polju te kako je gradonačelnica najavljivala sastanke na temu rješavanja ovoga problema. Pitao je gradonačelnicu Križanac do kuda se stiglo s rješavanjem ovoga problema, što je sve u međuvremenu poduzela i hoće li se i ovo ljeto iz kanala širiti nesnosni smrad do intervencije tek uoči održavanja derneka u Brnazama na kojem nazočni.

Gradonačelnica je kazala kako će iskoristiti svoje pravo i vijećniku odgovoriti u pisanom obliku.

Print Friendly
Facebook
Na vrh