Marino Trans

Vikend u znaku konjičkog sporta: Galopske trke i preponsko jahanje oduševili prisutne

Autor/ica
Objavljeno: 25 kolovoza, 2019
Preponsko jahanje zajednička

Tijekom protekla dva dana Sinj je bio središte konjičkih aktivnosti u Hrvatskoj. Dvije galopske utrke i čak pet utakmica preponskog jahanja u potpunosti su oduševile, prvenstveno zbog velikog broja mladih jahača koji su nastupili…

Dvodnevnu konjičku manifestaciju organizirao je Konjičko galopski klub Alkar 1968, Hrvatski konjički savez, Konjički klub Epona Zadar i Konjički klub Vencel iz Biograda uz podršku Grada Sinja, Splitsko dalmatinske županije i županijske Turističke zajednice. Na turniru su još nastupili i Konjički klub Kolan Šibenik te Konjički klub Sv. Mihovil iz Trilja.

U subotnjem dijelu program su otvorili galoperi u utrci “alaše” na 900 metara, a kojih se na startu pojavilo pet, redom grla Gringo, Alfa Polaris, Armando, Ziko i Roky Cezer. Na kraju pobjedu je odnijelo grlo Alfa Polaris, vlasnika Bože Majića s jahačem Ivanom Marovićem. Nagradu pobjedniku uručio je dr. Ivica Mastelić, bivši predsjednik i djelatnik Konjičkog kluba Sinj.

Preponsko jahanje

Nešto kasnije sa starta su krenuli i galoperi u utrci dužine 1600 metara. Grla Assy, Double trouble, Queen of song i Tinker bell bili su na startu, ali impresivan nastup zabilježila je kobila u vlasništvu KGK Alkar Sinj, Tinker bell, koja je s jahačem Žanom Sovanom od prvog do posljednjeg metra bila u vodstvu i na kraju zasluženo prva prošla ciljem. Nagradu je u glavnoj utrci dana dodijelila gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

Bogatiji program viđen je na dijelu Hipodroma na kojem su se održavala preponska natjecanja – Dalmacija preponski kup, Dalmacija Dressage kup i Dalmacija preponski talent tour. Ukupno je odrađeno pet utakmica na visinama prepona od 60, 80 i 90 centimetara.

Prvog dana preponskog natjecanja, u prvoj utakmici – Dalmacija preponskog kupa te visini prepona od 60 centimetara bez greške parkur su prošli Katarina Kričković (grlo Oliva), Pava Maleš (Camelin), Iva Bajlo (Lady Gaga), Lucija Klasić (Rock’n’roll) i Maruša Mikecin (Blitz).

Preponsko jahanje

U drugoj utakmici – Dalmacija talent tour, visine prepona od 80 centimetara, prvo mjesto pripalo je Vencelu Barešiću (Kiss me), drugo Katarini Kričković (Oliva), treće Noi Poljaku (Luna), četvrto Pavi Maleš (Camelin) i peto Luciji Klasić (Rock’n’roll).

U nedjelju je na rasporedu bila sama završnica turnira, a nakon toga proglašenje pojedinačnih utakmica i ukupno kupa koji se bodovao iz tri odrađene manifestacije.

Prva nedjeljna utakmica, na visini prepona od 60 centimetara, zaključena je pobjedom Katarine Kričković (Indiano), druga je bila Maruša Mikecin (Blitz), a treća Petra Bikić (Piano). U drugoj utakmici, na visini od 80 centimetara, slavila je Tea Troskot (Lady Gaga), druga je bila Maruša Mikecin (Blitz), a treći Anđelo Mrkić Pestić (Capo).

Preponsko jahanje

Treća utakmica ponudila je na ovom turniru najviših 90 centimetara, a najboljim se na parkuru pokazao Vencel Barešić (Kiss me), drugo najbolje vrijeme imala je Katarina Kričković (Oliva), a treće Noa Poljak (Luna).

Nakon zadnje utrke zbrojeni su svi rezultati ovogodišnjih natjecanja, nakon čega su podijeljene i nagrade. Tako je u Dalmatinskom preponskom talent touru slavila Katarina Kričković, druga je bila Pava Maleš, a treći Vencel Barešić.

U Dalmacija preponskom kupu prvo mjesto pripalo je Vencelu Barešiću, drugo Renati Barešić Tabori, a treće mjesto osvojila je Kristyna Rygolova. Ukupno najbolja u dresuri talent toura ukupno je najbolja bila Iva Bajlo, drugo mjesto pripalo je Maruši Mikecin, a treće Vencelu Barešiću.

Dalmacija dreserski kup ukupno je osvojila Renata Barešić Tabori, drugo mjesto pripalo je Anđelu Mrkić Pestiću, dok je treće mjesto osvojila Petra Bikić.

Nagrade najboljima u preponskom dijelu natjecanja dodijelili su glavna sutkinja Sanja Olujić, sudac Nenad Marić i predsjednik KGK Sinj Mirko Penić.

Preponsko jahanje konj
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh