Vitomir Perić ostaje v.d. ravnatelj KUS-a?

Autor/ica
Objavljeno: 8 studeni, 2018

Sinjski gradski vijećnici na svojoj slijedećoj sjednici, koja će se održati 14. studenog, raspravljat će o prijedlogu Rješenja o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Kulturno umjetničkog središta Sinj.

Podsjećamo, Kulturno-umjetničkim središtem Sinj od 2015. godine upravlja vršitelj dužnosti. U tom periodu Grad Sinj raspisao je i poništio čak četiri natječaja. Natječajno povjerenstvo krajem rujna po peti put je objavilo natječaj za ravnatelja KUS-a kojim se traži jedan izvršitelj na puno radno vrijeme, na mandat od četiri godine. Na natječaj je stiglo ukupno pet prijava, od čega su četiri bile pravovaljane. Natječajno povjerenstvo potom je prijave uputilo Odboru za izbor i imenovanja Grada Sinja, koji se trebao sastati i odabrati kandidata za ravnatelja KUS-a. Međutim, to se nije dogodilo jer Odbor još uvijek nema predsjednika koji bi mogao sazvati sastanak i njime predsjedavati.

Stoga gradonačelnica Kristina Križanac predlaže da se za v.d. ravnatelja KUS-a ponovno imenuje Vitomira Perića, ističući kako je za očekivati da odluka Gradskog vijeća do 18. studenog, kada istječe zakonski rok, neće moći biti dostavljena kandidatima koji su se prijavili na natječaj te će natječaj trebati poništiti.

U obrazloženju prijedloga gradonačelnica Križanac naglašava kako ustanova ne može djelovati bez zakonskog zastupnika. Budući da Perić zadovoljava uvjete za ravnatelja te je dao pristanak i suglasnost da bude imenovan vršiteljem dužnosti, gradonačelnica predlaže Gradskom vijeću da imenuje Vitomira Perića za v.d. ravnatelja KUS-a do imenovanja ravnatelja putem javnog natječaja.

Print Friendly
Facebook
Na vrh