Vjernici iz Brnaza i Glavica hodočastili Svetom Šimi u Zadar

Autor/ica
Objavljeno: 10 travanj, 2018
hodocasce5

Zajednice vjernika Sv. Nikole Tavelića iz Brnaza i Sv. Ivana apostola iz Glavica hodočastile su u subotu, 7. travnja u Zadar u Svetište Svetog Šime Bogoprimca, zaštitnika grada Zadra i zadarske nadbiskupije.

Na hodočašću je sudjelovalo više od 150 vjernika, a voditelji su bili župni vikari fra Lukica Vojković i fra Antonio Mravak.

Dolaskom u Svetište Sv. Šime, vjernike je dočekao velečasnik Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije i upravitelj Svetišta. Hodočasnicima je izrazio dobrodošlicu i upoznao s poviješću crkve i štovanja Sv. Šime. Euharistijsko slavlje za hodočasnike predvodio je župni vikar fra Antonio Mravak uz koncelebraciju fra Lukice Vojkovića, a preko mise su pjevali članovi pjevačkog zbora Sv. Nikola Tavelić iz Brnaza. Po završetku euharistijskog slavlja vlč. Lenkić je otvorio hodočasnicima na štovanje zlatno-srebrenu škrinju u kojoj se nalazi svečevo numificirano tijelo.

Hodočasnici su posjetili i prostor Stalne izložbe crkvene umjetnosti ‘Zlato i srebro Zadra’ koji se nalazi u sklopu benediktinskog samostana Sv. Marije kao i druge povijesne znamenitosti grada Zadra. U poslijepodnevnim satima organiziran je obilazak grada Nina, najstarijeg hrvatskog kraljevskog grada, prve prijestolnice hrvatskih kraljeva iz 9. stoljeća.

Print Friendly
Facebook
Na vrh