Žarko Delić o zgradi ‘komiteta’

Autor/ica
Objavljeno: 4 prosinac, 2018

Sinjski nezavisni gradski vijećnik Žarko Delić – Maći, jučer je na sjednici Gradskog vijeća ponovno aktualizirao pitanje zgrade ‘bivšeg komiteta’ odnosno ‘starog rodilišta’.

Delić je upitao gradonačelnicu Kristinu Križanac što je poduzela po pitanju vraćanja zgrade ‘starog rodilišta’ ili ‘bivšeg komiteta’ u vlasništvo Grada Sinja. Naglasio je kako bi na tom mjestu bilo jako dobro napraviti socijalne stanove i da Republika Hrvatska tu zgradu treba vratiti u okrilje Grada. Naveo je kako su tu godinama najam imale raznorazne firme i da su se tu vršile raznorazne pljačke. Ponovio je kako bi se na tom mjestu trebali graditi socijalni stanovi jer za to postoji veliki interes.

Gradonačelnica Križanac je odgovorila kako je postupak u tijeku i kako je gotov zahtjev koji će biti upućen Ministarstvu državne imovine da se zgrada vrati u vlasništvo naše jedinice lokalne samouprave. Naglasila je i važnost novog Zakona, koji Gradu dodatno otvara mogućnost povrata. Obećala je kako će vijećnika izvijestiti o mišljenju Ministarstva.

Vijećnik Delić izrazio je zadovoljstvo odgovorom te zahvalio gradonačelnici na trudu i na tome što će ga obavijestiti o nastavku postupka.

Print Friendly
Facebook
Na vrh