Marino Trans

Završeni 3. ‘Dani sv. Franje’

Autor/ica
Objavljeno: 8 listopada, 2018

Bogatim kulturno-zabavno-sportskim programom završena je 3. manifestacija ‘Dani sv. Franje’ na Čitluku i Jasensku.

Mnoštvo vjernika s Čitluka i Jasenska i njihovih gostiju sudjelovalo je u jučerašnjoj svečanoj euharistiji, vanjskoj proslavi blagdana svetog Franje kojom je predsjedao fra Šimun Markulin, a procesiju prije mise onemogućila je obilna kiša.

Fešta povodom zaštitnika mjesta nastavila se u poslijepodnevnim i večernjim satima. Prvo je odigrana završnica 3. malonogometnog turnira, a titulom najboljeg okitila se ekipa Pretelji Torcida Otok koji su u finalu bili bolji s 4:3 od ekipe Pizzerija Fantazija. U utakmici za treće mjesto spretnija se našla ekipa Grand Caffe koja je s 4:1 slavila protiv ekipe Moj Ante. Potpuno zasluženo titule najboljih pojedinaca otišle su u ruke prvoplasirane ekipe pa je tako Marko Ćapeta najbolji strijelac Turnira sa sedam pogodaka dok je Ivan Paleško najbolji igrač.

Nagrade su najboljima dodijelili Dušan Đula, načelnik Općine Otok i Josip Grčić, predsjednik Kulturne udruge Aequum, a sve tri ekipe odlučile su dio sredstava nagrade dati u svrhu prikupljanja pomoći za liječenje malenog Josipa Batarela iz Lučana za kojeg je bila humanitarna cijela kulturno-zabavna večer.

Večer u Čitluku i Jasensku svojim plesom uzveličale su i Sinjske mažoretkinje, a fešta do dugo u noć bila je zajamčena uz Jessy band, a na kraju večeri i glavnu zvijezdu – Giuliana.

Završnici ove lijepe priče iz Čitluka i Jasenska nazočila je gradonačelnica Sinja Kristina Križanac uz pratnju dogradonačelnika Denisa Glavana i Zlatka Ugrina, načelnik općine Otok Dušan Đula, saborski zastupnik Miro Bulj, sinjski župnik fra Perica Maslać te župni vikar Lučana fra Filip Budić.

Na kraju je vidno zadovoljan bio predsjednik Kulturne udruge Aequum, Josip Grčić:

‘Završena su nepuna tri tjedna fešte na Čitluku i Jasensku, a ovom posljednjom večeri na pravi smo način imali vrhunac cijele manifestacije uz Jessy band, Sinjske mažoretkinje i Giuliana. Prostori iza crkve bili su prepuni i to nam je poticaj da ovako nešto radimo i dalje, a meni je posebno drago reći kako smo uspješno sudjelovali i u humanitanoj akciji za Josipa Batarela i prikupili ove nedjelje 8.220 kuna. Na kraju, zahvala svima koji su na bilo kakav način pomogli da i ove godine proslavimo našeg zaštitnika sv. Franju. Ja i moja udruga i dalje ćemo stvarati nove ideje i projekte.’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh