Željko Poljak o Sajmu mogućnosti: Moramo promijeniti način ponašanja!

Autor/ica
Objavljeno: 7 listopad, 2018

Čitatelj ŽELJKO POLJAK dostavio nam je svoj kritički osvrt na nepravilnosti koje je uočio na fotografiji koju smo objavili uz tekst o nedavno održanom Sajmu mogućnosti. Osvrt prenosimo u cijelosti…

Poštovani!

Molim vas da objavite moju reakciju na događaj od 5. listopada 2018. godine „Sajam mogućnosti“ na ŠC Ivan Poljak – Sokol i Andrija Alčić.

Nažalost nisam mogao biti nazočan na samom događaju pa ne mogu komentirati isti iz prve ruke. Sve što mislim reći odnosi se na ono sam vidio na slikama objavljenim u vašem članku kojim ste događaj popratili.

Športski centar u Sinju je zlata vrijedan objekt  i svaka manifestacija koja promovira šport, zdrav život, mladost i njihove aktivnosti je itekako vrijedna. Želim istaknuti da takve aktivnosti klubovi koji egzistiraju na ŠC to rade svakodnevno uz minimalna sredstva. Sve to radi šačica entuzijasta i volontera. Ti ljudi  zaslužni su da ŠC još uvijek postoji.

E sada ono što je ovu ponavljam hvale vrijednu manifestaciju po meni nažalost zasjenilo.

Pitam organizatore:

1. Zašto se na atletskoj stazi nalazi vozilo (po slici čini se da se radi o vozilu Hitne pomoći)?

Obrazloženje pitanja: Sama atletska staza u okviru ŠC vrijedi oko milijun kuna i na njoj osim sportskih aktivnosti nije ništa drugo dozvoljeno pa ni recimo dječja kolica, role, romobili, karić i sl.

2. Zašto se policijsko vozilo nalazi tamo gdje ne bi trebalo biti?

Obrazloženje pitanja: Policijsko vozilo se nalazi na popločanom prilazu atletskoj stazi. Taj prilaz je pješački u svojoj naravi i načinu izrade, a vozila ga mogu koristiti iznimno u hitnim slučajevima.

Uostalom na samom ulazu na ŠC  stoji relativno velika ploča sa znakovima upozorenja što se smije raditi na atletskoj stazi.

Zato još jedno pitanje. Zašto ne poštujete naše znakove?

Zašto sam se odlučio reagirati? Zato što se  ovakvo ponašanje ponavlja i postaje obrazac.

Naime na prošlom sajmu mogućnosti održanom u 10-om mjesecu 2016. godine napravljena je ista stvar. Štoviše vozila koja su ulazila na atletsku stazu nepovratno su je oštetila.

Prošle godine isto su napravili neodgovorni ljudi iz VAD-a kada su  odvozili „palke“ sa ŠC. Teškim kamionima ulazili su preko popločanog prilaza na stazu i pri tome oštetili i jedno i drugo.

Iako upozoreni i zamoljeni i sve im je objašnjeno (alternativni putevi) oni su sutradan napravili isto. KOJA BAHATOST!

I sada nas na kraju sve pitam Da li se na ovaj način mladim ljudima šalje prava poruka? Kako će se oni sutra ponašat i poštivat ono što je zajedničko?

Moramo promijeniti način ponašanja VRIJEME JE.

Print Friendly
Facebook
Na vrh