Župan primio muftiju Islamske zajednice u RH Aziza ef. Hasanovića i njegove suradnike

Autor/ica
Objavljeno: 8 veljača, 2019

Izvor: www.dalmacija.hr

Muftija Islamske vjerske zajednice u Republici Hrvatskoj i predsjednik Mešihata, dr. Aziz Hasanović je danas, uoči večerašnjeg predstavljanja njegove knjige ‘Razumjeti Islam’ u prostorima HAZU Split, posjetio župana Blaženka Bobana.

‘Zahvaljujem na Vašem dolasku i svemu što činite na dobro Vaših vjernika u Republici Hrvatskoj i šire, što promovirate tu suradnju sa svim razinama vlasti u RH svugdje po svijetu kao uspješan model kojega preporučate i drugima’, kazao je u riječi dobrodošlice župan Boban.

Aziz ef. Hasanović se zahvalio županu na prijemu te kazao da dolazi upravo sa sastanka sa splitskim gradonačelnikom, njegovim dugogodišnjim prijateljem Androm Krstulovićem Oparom, s kojim je imao izvrsnu suradnju još dok je Opara Krstulović bio savjetnik u Uredu Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

‘Dodijelili smo jutros halal certifikat renomiranom hotelu Le Meridien Lav, u Podstrani, te ću i ovdje ponoviti ono što sam tom prigodom kazao: na ovaj način mi iz Islamske vjerske zajednice u RH želimo dati svoj doprinos razvoju hrvatskog turizma, posebno elitnog i zdravstvenog turizma gdje vidimo veliki prostor za bolje korištenje tih oblika turizma na području Hrvatske, ali i inače potičem gospodarske teme važne za razvoj nacionalnog gospodarstva, o čemu Vam mogu posvjedočiti i predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković i poglavito predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović, s kojom često putujem po svijetu i promoviram model suradnje o kojemu govorimo’, kazao je efendija Hasanović.

Hasanović dodaje kako je taj model predstavio i papi Franji, s kojim se susreo prigodom njegovog nedavnog apostolskog pohoda zemljama Ujedinjenih Arapskih Emirata i potpisivanja Deklaracije o ljudskom bratstvu koju su potpisali papa Franjo i veliki imam džamije Al-Azhar u Abu Dhabiju.

‘Želim istaknuti i dobre odnose Islamske zajednice s lokalnim vlastima. Jednostavno se razumijemo, te želimo, ako mogu tako kazati, te odnose brendirati i kao takve nuditi cijelom svijetu’, kazao je na koncu svoga obraćanja Aziz ef. Hasanović.

Župan Boban je na te efendijine riječi kazao:

‘Nemam potrebe kazati ništa više osim – iskreno hvala od srca i mogu samo kršćanski reći AMEN! – tako neka bude’, s čim se složio i efendija Hasanović, koji je na kraju županu poklonio svoju knjigu ‘Razumjeti Islam’.

Prijemu su uz župana i muftiju, sudjelovali zamjenik župana Luka Brčić, splitski imam Vahid ef. Hadžić i suradnici.

Print Friendly
Facebook
Na vrh