Županija: Potpisani ugovori o subvencioniranju kamata na kredite

Autor/ica
Objavljeno: 17 svibanj, 2018
zupanija_ugovori1

U dvorani Splitsko-dalmatinske županije župan Blaženko Boban potpisao je Ugovore o poslovnoj suradnji i načinu provedbe ‘Programa kreditiranja poduzetništva i obrta subvencioniranjem kamata kredita’ s poslovnim bankama uključenim u navedeni projekt.

Uz župana Blaženka Bobana i predstavnike 10 poslovnih banaka koje posluju na području naše županije, potpisivanju Ugovora nazočili su dožupan Ante Šošić i direktorica Županijske komore Split Vesna Friedl.

U svom obraćanju nazočnima župan Blaženko Boban podsjetio je kako je Županija pokrenula četiri programa za poticanje poduzetništva za koje je osigurano 11,5 milijuna kuna. Dodao je kako je 15. svibnja završen natječaj za Program potpore osnivanja malog gospodarstva na koji su se prijavila 102 poduzetnika početnika.

Župan je naglasio kako je natječaj za ‘Kreditiranje malog i srednjeg poduzetništva’, koji je namijenjen svim poduzetnicima, otvoren trajno, a do sada je prijavljeno 20-ak poduzetnika. Krediti se kreću od 200 tisuća do 5 milijuna kuna, a temeljem danas potpisanih ugovora krajnji korisnik imat će kamatu od 0,7 do 1,2 posto. Dakle, Splitsko-dalmatinska županija subvencionirat će gotovo dvije trećine kamate svim poduzetnicima koji prođu na natječaju.

‘S obzirom na to da je trajno natječaj trajno otvoren, nadam se da onih 6,5 milijuna koje smo planirali za sufinanciranje kamata neće biti dostatno i da će nas prisiliti da u rebalansu proračuna tu stavku povećamo, to će mi činiti posebno zadovoljstvo. Mislim da ovakvo kreditiranje u sinergiji s IT sektorom i ruralnim razvojem naše županije, uz dodatnu vrijednost turizma, možemo u dogledno vrijeme zaista postati prepoznatljiva županija u svim segmentima razvoja’, naglasio je župan Blaženko Boban.

U ime predstavnika banaka direktor Odjela poslovanja sa srednjim i velikim poduzetnicima Splitske banke Pero Bolotin pozdravio je ovu inicijativu Splitsko-dalmatinske županije, naglasivši kako su ove stope financiranja trenutno najbolje u Hrvatskoj.

‘U ime banaka mogu reći da smo izrazito zadovoljni da Splitsko – dalmatinska županija prepoznaje potrebu pomagati subvencionirati financiranje naših klijenata. Segment malih i srednjih poduzeća je zapravo najbitniji dio gospodarstva, onaj zamašak koji se treba razvijati kako bi gospodarstvo i društvo moglo doći do razina koje svi skupa želimo’, kazao je Bolotin.

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh