Županijske potpore za novorođenu djecu u 2019. godini

Autor/ica
Objavljeno: 12 siječanj, 2019

Krajem prošle godine, točnije 31. prosinca splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban donio je odluku o novčanoj pomoći za novorođenu djecu u 2019. godini.

Sukladno Odluci, pravo na novčanu pomoć mogu ostvariti i koristiti roditelji ili posvojitelji za dijete rođeno između 1. siječnja 2019. godine do 31. prosinca 2019. godine, koji su državaljani Republike Hrvatske i imaju prijavljeno prebivalište na području grada ili općine u sastavu Splitsko-dalmatinske županije u neprekidnom trajanju od najmanje tri godine neposredno prije rođenja djeteta za koje se podnosi zahtjev i dalje neprekidno sve do isplate novčane pomoći u cijelosti.

Na temelju analize demografskog stanja na području svake općine i grada u sastavu Županije, gradovi i općine podijeljeni su u pet grupa. Što se tiče cetinskog kraja, u najtežu 1. kategoriju spada Grad Vrlika, gdje će roditelji novorođene djece imati pravo na potporu u iznosu od 2 do 50 tisuća kuna, ovisno o broju djece u obitelji. Općine Dicmo, Hrvace i Otok nalaze se u 2. kategoriji, u kojoj će roditelji novorođene djece ostvarivati pravo na potporu u iznosu od 1 do 50 tisuća kuna, dok se gradovi Sinj i Trilj nalaze u 3. kategoriji, gdje će roditelji novorođenčadi imati pravo na potporu od 800 do 50 tisuća kuna.

Odluku župana Blaženka Bobana o pomoći novorođenoj djeci možete pročitati OVDJE.

Print Friendly
Facebook
Na vrh