Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

30. obljetnica Centra za obuku vojnika u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 30 srpnja, 2022
kula fr

U ponedjeljak, 1. kolovoza prigodnim programom bit će obilježeno 30 godina od utemeljenja Središta za obuku vojnika u Sinju. Središte tadašnjeg naziva COOV Sinj započeo je s radom u vojarni Kula (sada 126. brigade HV-a) 01. kolovoza 1992. do 01. srpnja 2008., kada je prestao sa radom.

U tom početnom djelovanju, Centar je uspješno obučavao prvi naraštaj vojnika. U početku rada, COOV-u Sinj je imao 150 zaposlenih osoba, od toga u sastavu 1. bojne u kojoj se izvodila obuka sa 496 vojnika, zaposleno je 84 časnika i dočasnika, a u zapovjedništvu Centra 65 časnika, dočasnika i namještenika te službenika. Kroz središte je prošlo 60ak naraštaja i oko 80 tisuća vojnika od kojih je veliki broj sudjelovao u Domovinskom ratu. U Središtu je tijekom godina njegovog postojanja radilo nešto manje od 700 djelatnika (časnici, dočasnici, službenici, namještenici).

Ovim putem Organizacijski odbor za proslavu ove obljetnice upućuje Javni poziv bivšim djelatnicima središta, da svojim dolaskom uveličaju ovo slavlje u prigodi obilježavanja 30. Obljetnice osnutka Središta za obuku vojnika u Sinju.

Na samoj svečanosti nazočit će izaslanstva Državnog vrha, Splitsko – dalmatinske županije, gradova i općina Cetinskoga kraja i drugih mjesta Dalmacije, kao i predstavnici Udruga proteklih u Domovinskom ratu. U kulturnom dijelu programa nastupit će klapa KUD-a Vrilo Obrovac Sinjski.

POZIVNICA

ferata@ferata.hr
0997370409