Banner CORE HIT RADIO

4. Febast – Festival bajki u Sinju i Splitu

Autor/ica
Objavljeno: 5 listopada, 2022
febast

Udruga Srma iz Sinja i Društvo Waldorf pedagogije iz Splita, u suradnji s Waldorfskim dječjim vrtićem iskrica iz Splita i Duga iz Splita i inicijativom za osnivanje osnovne waldorfske škole u Splitu, i ove godine organiziraju Festival bajki – 4. Febast, koji će se održavati ovoga vikenda, od 7. do 9. listopada u Splitu i Sinju.

Glavna gošća Festivala je Srebrenka Peregrin, objavljivana spisateljica bajki i spektakularne fikcije, jedna od najpoznatijih hrvatskih pripovjedačica, voditeljica radionica pripovijedanja, profesorica engleskog jezika i prevoditeljica najviše SF&F žanra, predavačica dvaju modula vezanih uz pripovijedanje u okviru Storytelling akademije u organizaciji Laboratorija zabave. Diplomirala je na temu bajki. Uz nju, na Febasu će predavati i Alen Guca i Snježanka Jadrijević.

Program u Sinju održavat će se dva dana, u petak, 7. listopada i u subotu, 8. listopada i to na tri lokacije, u Galeriji Galiotović, Gradskom kinu Sinj i Gradskoj knjižnici Sinj.

Prvoga dana Febasa od 13,30 i 16,30 sati u galeriji Galiotović održat će se edukativna radionica pod nazivom Terapijsko pripovijedanje, koja je namijenjena učiteljima, roditeljima, pripovijedačima i onima koji će to tek postat.

Istoga dana u Gradskom kinu od 16,15 do 16,45 sati održat će se radionica izrade lutaka od vune za djecu i odrasle, a otvaranje 4. Febasta najavljeno je za 17 sati. Nakon otvaranja Dječja sekcija Sinjskog pučkog kazališta izvest će predstavu ‘Ježeva kućica 2’ Ljubice Babac. U 17,30 satinajavljen je program pod nazivom ‘bajkarice i bajkari – junakinje i junaci našega doba’, kojeg će voditi Srebrenka Peregrin, u okviru kojeg će biti promovirane knjige ‘Bajkarice’ i ‘Bajkari’.

U subotu, 8. listopada od 10 do 11 sati u Gradskoj knjižnici Sinj održat će se interaktivna radionica za djecu ‘Vilinska pričaonica’, u kojoj će igre i priče za djecu predstaviti Sela Turudić, waldorfska odgajateljica i pripovjedačica iz Trogira, nakon koje će Waldorfski dječji vrtić iskrica iz Splita izvesti lutkarsku predstavu ‘Postolar i patuljci’.

FESTIVAL BAJKI PROGRAM SINJ PLAKAT A FINAL RADNI page FESTIVAL BAJKI PROGRAM SPLIT PLAKAT A FINAL RADNI docx page

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh