mel

Europski parlamentarac Andrej Plenković u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 9 kolovoza, 2015

P1370976

U Sinju je danas povodom održavanja 300. Alke boravio i zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković.

EU parlamentarac Plenković susreo se s obnašateljicom dužnosti gradonačelnika Sinja Kristinom Križanac i tajnikom Viteškog alkarskog društva Ivanom Nasićem te su zajedno evocirali uspomene na predstavljanje Alke u Europskom parlamentu u svibnju ove godine.

Domaćini su zahvalili Plenkoviću na organizaciji gostovanja predstavnika Sinja i Viteškog alkarskog društva Bruxellesu te su mu uručili prigodne darove.

Evo što nam je gospodin Plenković rekao u kratkom razgovoru nakon susreta:

Izuzetno mi je drago da sam danas u Sinju povodom 300. obljetnice Sinjske alke. Zahvalio bih gradonačelnici Križanac i gospodinu Nasiću na krasnom prijemu i prigodnim poklonima. Evocirali smo naš zajednički boravak u Bruxellesu gdje smo u suradnji organizirali izložbu o Sinjskoj alci u Europskom parlamentu i posjetili Bruxelles. Vidim da s dojmovi alkara, alkarskih momaka, uprave, društva, gradonačelnice i župana izuzetno pozitivni. Bilo mi je drago da sam mogao pridonijeti na mali način da našu baštinu i povijest i sinjsku tradiciju prezentiramo i u Bruxellesu.

Na susret s gospodinom Plenkovićem osvrnula se i obnašateljica dužnosti gradonačelnika Sinja, Kristina Križanac:

Zaista mi je čast da je gospodin Plenković danas u našem gradu, za ovaj naš 300. jubilej. Svi smo se željeli zahvaliti gospodinu Plenkoviću na velikom doprinosu promidžbe našeg grada i naše Sinjske alke i Velike Gospe.

ferata@ferata.hr
0997370409