TOMMY mel

Adriano Radonja iz Glavica dobitnik nagrade Grada Splita

Autor/ica
Objavljeno: 10 svibnja, 2024

 

adriano

U Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića u Splitu sinoć je održana svečana proslava Dana Europe, koja je ove godine bila posebno značajna zbog uvođenja nove kategorije nagrada za izvrsnost među učenicima. Grad Split je prvi put dodijelio nagrade zaslužnim učenicima osnovnih i srednjih škola kako bi istaknuo njihov trud i izvanredne rezultate, a među nagrađenima je i Adriano Radonja iz Glavica Donjih, učenik 3. razreda Graditeljsko-geodetsko tehničke škole Split.

Čestitajući svima Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom, gradonačelnik Ivica Puljak kazao je da Grad split započinje novu tradiciju koja će dodatno poticati i istaknuti izvrsnost  školaraca.

‘Željeli smo ovaj značajan dan obilježiti na poseban način, a mislimo da nema boljeg od ovog. Ovo je znak pažnje i poruka da mislimo na vas, da mislimo na budućnost koja će s vama zasigurno biti sjajna, Čestitam vam i zahvaljujem na trudu i posvećenosti, kao i vašim mentorima i roditeljima, jer ovo je vaš uspjeh na koji smo svi mi ponosni’, poručio je Puljak.

ucenici split

Ove godine, na preporuku škola, nagradama se okitilo 28 osnovaca i 26 srednjoškolca. Graditeljsko-geodetska tehnička škola Split za nagradu je preporučila svog učenika Adriana Radonju, koji se obrazuje za arhitektonskog tehničara. Adriano je prvu godinu srednje škole završio s visokim prosjekom 4.9, drugi s 5.0, a isti će uspjeh imati i na kraju ove školske godine.

adriano

Nagrade koje su učenici dobili uključuju novčanu nagradu Grada Splita, po dvije godišnje pretplate Tetra mladih, te posebne suvenire iz Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, koji su još jedna potvrda predanosti Grada obrazovanju i podršci mladima.

Sinoćnju svečanost dodjele nagrada obogatili su nastupi zbora GŠ Josip Hatze, Varaždinskog komornog orkestra i solistice Marte Hut. Poseban povod za slavlje bila je i 200. obljetnica prvog izvođenja IX. Simfonije Ludwiga van Beethovena, remek-djela koje odražava radost i zajedništvo.

Čestitamo Adrianu, njegovim roditeljima i profesorima!

ferata@ferata.hr
0997370409