BANNER FERATA

Alen Filipović Grčić pobjednik Bare, Frano Ivković posustao nakon dva pripetavanja

Autor/ica
Objavljeno: 5 kolovoza, 2016
Alen Filipović Grčić i Ante Perajica

Natjecanje za 301. Baru okončano je tek nakon dva pripetavanja u kojima su se ogledali Frano Ivković i Alen Filipović Grčić. Na kraju je oštrije oko i čvršću desnicu imao Alen Filipović Grčić i tako prošlogodišnjeg slavodobitnika ostavio praznih ruku…

Pred oko 5000 gledatelja alkari su otvorili alkarske svečanosti natjecanjem za Baru u kojoj definitivno nije nedostajalo drame i uzbuđenja, jer što bi se više i moglo tražiti od dva pripetavanja do skoro u noć.

Alenu Filipović Grčiću ovo je treći naslov na Bari. U riznici trofeja ima i jednu Alku, ali i jednu Čoju.

Prva trka ovogodišnjih alkarskih svečanosti nije ponudila odveć dobru bodovnu žetvu. Naime, tek su dva alkara, Kristijan Bikić i Denis Gugić gađali u sridu, pogođene su i dvije dvojke, dok je čak deset puta pogođeno u jedan, što je u ukupnom zbiru značilo 20 punata. Tri alkara nakon prve trke na kontu su imali nulu.

Za razliku od prve trke, alkari su u drugoj bili i više nego sjajni s ukupno ostvarena 32 punta, od čega pet srida, sedam dvojki i tri jedinice. U tom trenutku na čelu poretka izdvojio se Kristijan Bikić s pet punata, a iza njega smjestila su se čak šestorica alkara koji su prikupili po četiri punta.

Uzbudljiva je bila treća trka nakon koje su Frano Ivković i Alen Filipović Grčić ostali rame uz rame, s po sedam punata na kontu. Ukupno su alkari u trećoj trki pogodili 26 punata; četiri sride, tri dvojke i osam jedinica, a dvojica su gađali uništa.

Pobjedniku Bare alkarski vojvoda Ante Vučić na koplje je privezao dva metra zelenog sukna koje simbolizira pravo alkara na košnju u sinjskom polju na nekadašnjoj livadi zvanoj Alkarica. Također pobjednik je zaslužio i novčanu nagradu u iznosu 15 tisuća kuna i brončanom plaketom alke, dok je njegov momak Ante Perajica, inače pomoćni trener Košarkaškog kluba Alkar, za nagradu dobio brončanu plaketu alke.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh