fruhwald
otvorena vrata

Alkar doveo dvojac iz Splita, a odigrane su i tri pripremne utakmice

Autor/ica
Objavljeno: 10 rujna, 2021
Alkar Posušje

Alkar je prije nekoliko dana dogovorio posudbu dva mlada igrača iz Splita, Roka Gizdavčića i Viktora Šarića

U potrazi za pojačanjima sinjski klub je pokucao na vrata Splita znajući da Splićani imaju nešto veće ambicije pri čemu talentirani dvojac ne bi imao previše “živih” minuta.

Što se tiče Alkara u ovoj priči, odnosno u ovom odnosu snaga kada zbog skorog početka sezone previše izbora baš i nema, Gizdavčić i Šarić jesu pojačanja.

Gizdavčić pokriva poziciju razigravača, visok je 190 centimetara, a rođen je 2001. godine. Šarić, pak, okupira visoke pozicije sa svojih 203 centimetra visine i tek je mjesec dana stariji od svog klupskog kolege.

Mladi splitski dvojac već nekoliko godina slovi za ponajbolje talente svoje generacije iz splitskog bazena, a možda će im baš Alkar, kao i mnogima do sada, biti prava odskočna daska za nešto više.

U planu je dovođenje još nekih igrača, a najbliže sinjskom dresu je Stipe Krstanović koji je dres Alkara nosio u sezoni 2014/15 kada je ostavio vrlo dobar dojam. Sada s 28 godina dolazi kao provjeren igrač, dovoljno je iskusan, a prošle sezone je igrao Cedeviti Junior gdje ga je vodio baš Marko Trninić.

Alkar je do sada, što se pripremnih ogleda tiče, slavio u Kaštelima protiv Ribole (84:64), nakon čega je poražen u Splitu (101:70), da bi danas (petak) u Sinju pobijedio Posušje (72:53).

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh