tramax

Alkar gostuje u Kaštelima, Šarac tražio i dobio raskid ugovora

Autor/ica
Objavljeno: 26 siječnja, 2018
Neven Plantak

Zanimljivo je ovih dana bilo u Košarkaškom klubu Alkar, gdje su dvojica igrača odlučila potražiti drugu sredinu za dokazivanje, taman pred nastavak drugog dijela prvenstva, odnosno gostovanje u Kaštelima. Na kraju, klub je sporazumno raskinuo s Markom Šarcem, dok je Martin Bilandžić ipak odlučio ostati…

Uprava sinjskog prvoligaša imala je pune ruke posla proteklih dana. Tako su ranije u tjednu odlaske najavili Martin Bilandžić i Marko Šarac. Bilandžić je imao ugovor do kraja prvog dijela, ali u posljednji trenutak odlučio je promijeniti odluku te ostati u Sinju.

S druge strane ugovor Šarca je vrijedio do kraja sezone, ali na njegovo inzistiranje došlo je do sporazumnog raskida. Gdje će dosadašnji krilni igrač Alkara nastaviti karijeru, za sada ostaje nepoznato, iako se spominjao interes nekih prvoligaša, konkretno Škrljeva.

Unatoč činjenici da su Kaštela posljednja u poretku i bez pobjede na kontu, trener Plantak očekuje tvrdu i neizvjesnu utakmicu:

“Svjestan sam da se u javnosti stvorila slika kako su ti bodovi već upisani, ali vjerujte mi da Kaštela nisu ništa slabija nego u odnosu na prvi dio sezone. Dva igrača su im otišla, dva su došla i bilo bi pogrešno otići s mišlju da nas čeka lagan posao. Trebali su oni i dobiti bar dvije utakmice u prvom dijelu, tako da njihov učinak nipošto nije mjerilo.”

“Igraju agresivno, ne predaju se u niti jednoj situaciji i jedini način da im se kvalitetno suprotstavimo jest da u susret uđemo maksimalno angažirano i da ponovimo pristup kakav smo imali u nekoliko zadnjih dvoboja. Bit će to veliki uspjeh ako dobijemo ovu utakmicu i to ne govorim reda radi, nego zaista vjerujem da je tako.”

Pitali smo trenera Plantaka za komentar u vezi odlaska Marka Šarca, ali on to nije želio komentirati, nego je samo dodao kako je to bila isključiva igračeva želja.

Treba spomenuti kako od ovog kola za Alkar imaju pravo nastupa i dva nova igrača, Filip Krajina i Petar Živković.

Susret u Kaštel Sućurcu igra se u subotu s početkom u 19 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh