semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Alkar i drugi put u tjedan dana poražen od Šibenika

Autor/ica
Objavljeno: 31 kolovoza, 2016
Milačić Alkar

Alkar je i u drugoj pripremnoj utakmici poražen od Šibenika, ovog puta na svom parketu pred oko 300-tinjak gledatelja, rezultatom 85:73…

ALKAR – ŠIBENIK 73:85 (23:33, 21:26, 18:11, 11:15)

Sinj – ŠSD Sinj. Gledatelja: 300

Alkar: Boban (6), Bilandžić (5), Modrić (10), Gaurina (5), Dominović (5), Vrlika (13), H. Vučić (16), K. Vučić (12), Madunić (1), Svalina, Salzburger, Žuljević, Vučić, Jurela.

GKK Šibenik: Ivanov (9), Radovčić (14), Badžim (10), Paić (10), Andabaka (6), Španja (7), Blaće (9), Bašić (12), Pandurić (6), Šarić (2), Turkyilmaz.

Šibenik je u Sinj doputovao bez Petanija, Halilovića, Krapića (?) i Vrkića kojem je prioritet inozeman angažman, dok je Izzet Turkyilmaz prosjedio na klupi svih 40 minuta, ali i bez obzira na izostanke, sastav trenera Anzulovića pokazao se kao prevelik zalogaj za sinjsku družinu.

S druge strane Alkar je bio kompletan, svi igrači bili su na dispoziciji treneru Milačiću, uz nekoliko mladića iz juniorskog i kadetskog pogona te Ivana Svalinu koji je dobio nekoliko minuta za oproštajku pred odlazak u Ameriku.

Prilično golobradu postavu od prve je minute na parket poslao trener Anzulović, jedini je Ivanov odskakao, dok je na drugoj strani krenula petorka Boban, Bilandžić, Gaurina, Vrlika i H. Vučić. Ipak, i kao takvi Šibenčani su lakoćom “bušili” domaće i vrlo brzo odmaglili na desetak koševa prednosti, s tendencijom rasta.

Velike probleme imao je Alkar u organizaciji napada, dosta je lopti bačeno u bunar, a visoki presing gostiju dodatno je otežao posao pa je u jednom trenutku (14. min) semafor pokazao i plus 20 za Šibenik (28:48).  Mirisalo je pravu katastrofu  u tim trenutcina, ali na sreću nastavak je donio nešto bolju igru domaćih.

Alkar se ipak trgnuo, počeo je jače gristi u obrani početkom drugog dijela doša na svega minus pet, međutim, nekoliko s(p)retnih reakcija gostiju ipak je zadržalo domaće na ugodnoj distanci, a jednako je bilo i u posljednjem periodu u kojem je Šibenik rutinirano održavao prednost i utakmicu mirno priveo kraju.

Sjajne tricaške role Šibenika, garantirano debelo preko 50%, učinile su svoje u ranoj fazi utakmice i zapravo je ostatak bilo odrađivanje posla. Što se Alkara tiče, u svakom slučaju danas treba pohvaliti učinak oba Vučića, Vrlike i kapetana Mirka Modrića koji je grizao kao u najboljim danima.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh